ARCHIV

V archivu najdete všechny aktuality, akce a galerie v časové ose.
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Duhové křídlo

Pátý ročník Duhového křídla slavnostního odpoledne oceňujícího organizace a jednotlivce pracující ve prospěch zdravotně postižených osob, pořádaný Pardubickým krajem, byl důstojný a krásný i díky klientům AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička. V doprovodném programu na něm vystoupili se svým Motýlím tancem.

AC dílny a jejich dobrovolníci v Poličce

Sociálně terapeutické dílny Oblastní charity Polička slaví tento rok 10. výročí svého vzniku. U této příležitosti se mohou čtenáři Jitřenky dozvědět o dílnách více, díky sérii článků, které se každý měsíc v periodiku objevují. Tentokrát bych se chtěla zaměřit na velice důležitou oblast dílen, a tou je spolupráce s dobrovolníky.

Z Poličky: Deja vu na Vrchlického

Oblastní charita Polička poprvé, podruhé, potřetí… a od října: „Oblastní charita Polička počtvrté“, uvidí řidiči projíždějící směr Hlinsko. Na dvou stech metrech ulice Vrchlického se od října v řadě objektů objeví už čtvrtý charitní dům.

Papež František zahájil kampaň na podporu migrantů

Posílit vztahy mezi migranty, uprchlíky a komunitami. Takový je cíl dvouleté celosvětové kampaně Caritas Internationalis (CI) nazvané „Share the Journey“, kterou dnes v průběhu generální audience zahájil papež František. Tato kampaň představuje odpověď CI na výzvu papeže Františka k otevřenosti vůči lidem na cestě.

Indická vzdělávací centra se stala mostem mezi školou a domovem

V červnu 2016 bylo společně se školním rokem v Indii opět zahájeno mimoškolní vzdělávání dětí z chudých rodin. Až do konce března 2017 se děti scházely v odpoledních a večerních hodinách ve 20  různých centrech v oblasti Bangalore. Pomoc při úkolech a doučování byla poskytnuta celkem 570 dětem školního věku. Projekt se realizuje díky dárcům Tříkrálové sbírky již od roku 2014.

Hradecké Dny ukrajinské kultury

Výstavu, výtvarné workshopy, přehlídku národního folklóru a také besedy se zajímavými osobnostmi z této nám blízké země nabízí již páté Dny ukrajinské kultury v Hradci Králové, které vyvrcholí tento víkend. Přijďte se podívat!

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Premiéra festivalu Bez bariér jsme si blíž v Havlíčkově Brodě pohledem objektivu Denisy Šimanové

Třešničkou na dortu byl pokus o srdíčkový rekord, který vyšel. (Foto: Denisa Šimanová)Moc rádi se s vámi podělíme o nádherné fotky, které zachycují atmosféru na premiérovém festivalu sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž. Uskutečnil se v pátek 15. září 2017 na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí v režii Oblastní charity Havlíčkův Brod, která spolupracovala s deseti dalšími organizacemi poskytujícími sociální služby na území města a jeho okolí. Skvělou práci odvedla fotografka Denisa Šimanová!

Snímky si můžete prohlédnout zde: http://bezbarierjsmesibliz.rajce.idnes.cz/Bez_barier_jsme_si_bliz_2017/

Skvělou atmosféru prvního festivalu Bez bariér jsme si blíž v Brodě korunoval zápis do knihy rekordů

Pořadatelský tým z organizací působících v Havlíčkově Brodě a okolí společně s moderátorkou festivalu Terezou Stýblovou. (Foto: Denisa Šimanová)(Havlíčkův Brod) – Už v devět hodin ráno se první kolemjdoucí začali zajímat o to, co se na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí v pátek 15. září 2017 děje. Zvědavě se zastavovali a vzápětí si připomněli, že se tu celý den bude odehrávat premiérový ročník festivalu sociálních služeb, který od organizátorů z Oblastní charity Havlíčkův Brod dostal název Bez bariér jsme si blíž. Čekalo je „nejen“ důležité povídání o možnostech sociální péče na Havlíčkobrodsku, ale také si mohli na vlastní kůži vyzkoušet řadu zajímavých, tematických aktivit. Na své si přišli nejen dospělí, ale také děti. Třešničkou na dortu byl pokus o rekord, který vzbudil u malých i velkých návštěvníků obrovský zájem.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz