ARCHIV

V archivu najdete všechny aktuality, akce a galerie v časové ose.
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dobrovolníci pekli perníčky

Rok se sdobrovolníciešel s rokem a již se opět sešla parta dobrovolníků, kteří napekli voňavé perníčky pro klienty.

Benefiční modní přehlídka pomohla rané péči Sluníčko

V pondělí 4. prosince se uskutečnila modní přehlídka, která podpořila rodiny s dětmi ze Střediska rané péče Sluníčko. Finanční částka a víkednový pobyt pro rodiny jsou velkým povzbuzením do další náročné práce s dětmi s postižením. Středisko rané péče Sluníčko

Rekordní počet vykázání v historii Intervenčního centra HK

Minulý týden řešili v Intervenčním centru pro osoby ohrožené domácím násilím již 100. vykázání násilné osoby ze společného obydlí Policií ČR v tomto roce na území Královéhradeckého kraje.Intervenční centrum

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Když květy dobrých skutků rozkvétají

Na venkovské faře v Mikulovicích, která byla dlouho opuštěná, je už zase živo. Pardubické Charitě se tu podařilo vybudovat nové a bezbariérové zázemí pro odlehčovací služby Červánky, které slouží seniorům a jejich pečujícím rodinám. Nejvíce pomohli lidé, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky, dále místní obec, firmy, dárci a také spousta ochotných dobrovolníků. Děkujeme!

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.

Petra Procházková píše na facebook Charity z cesty po Moldavsku

Země vína a broskví, kde žijí ti nejosamělejší starci na světě – tak vidí Moldavsko reportérka Petra Procházková, která se sem vydala na několikadenní reportážní cestu. Do nejchudší země Evropy, poznamenané sovětskou minulostí, občanským konfliktem i nedostatečným sociálním zabezpečením, ale nepřijela hledat zkázu a zmar, nýbrž příběhy naděje.

Pomoc z dm drogerie markt havlíčkobrodské Charitě přišla tam, kde byla potřebná

Pracovnice havlíčkobrodské dm drogerie markt pomohly jako dobrovolnice Oblastní charitě Havlíčkův Brod s tvořením originálních vánočních přání. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod, Ledeč nad Sázavou) – Hned trojnásobnou pomoc přinesla v letošním roce společnost dm drogerie markt Oblastní charitě Havlíčkův Brod. V rámci iniciativy Společně věnovala do běžného provozu čisticí prostředky v hodnotě 7 070 korun a finanční dar ve výši 32 930 korun na nákup pedigu a potřebného příslušenství pro Sociálně terapeutickou dílnu v Ledči nad Sázavou. Navíc se v rámci firemního dobrovolnictví pracovnice havlíčkobrodské filiálky zapojily do tvoření vánočních přání.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz