Indické děti si skvěle poradily v pěvecké soutěži

V rámci letošních prázdninových táborů pro děti z projektu Adopce na dálku® se uskutečnilo několik různých soutěží. Díky těmto a dalším podobným aktivitám mají chudé indické děti možnost projevit svůj talent a dovednosti. To jim dodává odvahu a zdravé sebevědomí.

Indická přísloví pro radost i inspiraci

Indické přísloví

Chcete si občas přečíst něco jen tak pro radost? Máte rádi inspirativní myšlenky? Pokud ano, můžete se těšit na každou první středu v měsíci. Začátkem každého měsíce totiž zveřejníme na našem webu v indickém koutku a na facebooku jedno nové indické přísloví.

Ukazovačka Boogie Woogie je hitem letošních táborů v Indii

Stejně jako v minulých letech se i letos během dubna a května uskutečnily prázdninové tábory pro děti z projektu Adopce na dálku®. Díky pečlivě připravenému programu děti mají možnost se zapojit do různých zájmových aktivit, které pomáhají rozvíjet jejich dovednosti i osobnost.

Indický koordinátor vzdělávacích projektů pro chudé děti přijel do Prahy

Koordinátoři projektu Adopce na dálku® Diecézní katolické charity Hradec Králové se pravidelně setkávají se svými indickými partnery a jejich zástupci. Tato setkání jsou důležitá pro lepší spolupráci, posilují vzájemné vztahy a důvěru. Poslední setkání zástupců projektu Adopce na dálku z Hradce Králové a partnerského projektu Asha z indické oblasti Bangalore proběhlo ve středu 12. července 2017. Indického partnera zastupoval P. Patrick Edward Pinto.

Prázdninové tábory dodaly chudým indickým dětem odvahu a sebevědomí

V rámci projektu Adopce na dálku® se podporované indické děti každoročně účastní prázdninových táborů, které pořádají naši indičtí koordinátoři. Tábory probíhají na více místech v místních jazycích. Aktivně se jich účastní děti i dobrovolníci.

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Udělejme společně radost chudým indickým dětem!

Adventní doba je tady a všichni se připravujeme na jedny z nejkrásnějších svátků v roce, na Vánoce. Udělejme společně radost také chudým indickým dětem! Neváhejte a zapojte se i vy do projektu Adopce na dálku.

Podpořte nás v soutěži givt - 5000 Kč pro neziskovky

Po otevření příspěvku můžete hlasovat pro naši organizaci Diecézní katolickou charitu Hradec Králové. Hlasovat můžete do neděle 9. 10. 2016 do půlnoci. Více také zde. Děkujeme za vaše hlasy!

Vzhlížím k budoucnosti, kde mladí věnují svůj čas budování Senegalu, zaznělo na Světovém dni mládeže

Rosa Sagna z Charity Senegal (foto: Charita Polsko).

Rose Sagna se v Krakově zúčastnila Světového dne mládeže 2016, a to jako členka delegace YoungCaritas. Mluvila před mladistvými z celého světa o své práci v Charitě Senegal, kde působí jako vedoucí migračního projektu zaměřeného na ženy.

Pozdrav od Rudolfa z Indie

Rudolf je indický chlapec, který pochází z oblasti Belgaum. V roce 2013 byl zapojen do projektu Adopce na dálku® realizovaném v indickém státě Karnataka.

Chlapci byla 3. února 2015 diagnostikována leukémie a byl okamžitě převezen do nemocnice v Bombay, kde ve středu 11. února 2015 začala nákladná léčba.

Na léčbu se podařilo získat od českých dárců finanční dar v celkové výši 227.060 Kč.

V prosinci loňského roku Rudolf absolvoval celkové vyšetření, kdy lékaři na základě krevních testů potvrdili úspěšnou léčbu leukémie. Rudolf tak s námi mohl letos oslavit své 7. narozeniny.

Nyní chodí do školy a posílá pozdravy všem, kteří ho podpořili finančně i modlitbou.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz