Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Udělejme společně radost chudým indickým dětem!

Adventní doba je tady a všichni se připravujeme na jedny z nejkrásnějších svátků v roce, na Vánoce. Udělejme společně radost také chudým indickým dětem! Neváhejte a zapojte se i vy do projektu Adopce na dálku.

Podpořte nás v soutěži givt - 5000 Kč pro neziskovky

Po otevření příspěvku můžete hlasovat pro naši organizaci Diecézní katolickou charitu Hradec Králové. Hlasovat můžete do neděle 9. 10. 2016 do půlnoci. Více také zde. Děkujeme za vaše hlasy!

Vzhlížím k budoucnosti, kde mladí věnují svůj čas budování Senegalu, zaznělo na Světovém dni mládeže

Rosa Sagna z Charity Senegal (foto: Charita Polsko).

Rose Sagna se v Krakově zúčastnila Světového dne mládeže 2016, a to jako členka delegace YoungCaritas. Mluvila před mladistvými z celého světa o své práci v Charitě Senegal, kde působí jako vedoucí migračního projektu zaměřeného na ženy.

Pozdrav od Rudolfa z Indie

Rudolf je indický chlapec, který pochází z oblasti Belgaum. V roce 2013 byl zapojen do projektu Adopce na dálku® realizovaném v indickém státě Karnataka.

Chlapci byla 3. února 2015 diagnostikována leukémie a byl okamžitě převezen do nemocnice v Bombay, kde ve středu 11. února 2015 začala nákladná léčba.

Na léčbu se podařilo získat od českých dárců finanční dar v celkové výši 227.060 Kč.

V prosinci loňského roku Rudolf absolvoval celkové vyšetření, kdy lékaři na základě krevních testů potvrdili úspěšnou léčbu leukémie. Rudolf tak s námi mohl letos oslavit své 7. narozeniny.

Nyní chodí do školy a posílá pozdravy všem, kteří ho podpořili finančně i modlitbou.

Cesta dárce za podporovaným dítětem do Indie

V únoru letošního roku navštívil náš dlouholetý dárce indickou oblast Bangalore, kde se setkal s dívkou, kterou podporuje ve vzdělání.

S potěšením přinášíme všem našim příznivcům a dárcům projektu Adopce na dálku® povídání pana Karla Macka, které je plné zážitků a zkušeností z návštěvy podporované dívky Nehy Veroniky v Indii.

Slavíme s Rudolfem jeho 7. narozeniny

Dnes 24. 2. Rudolf slaví své 7. narozeniny. Tento indický chlapec, který pochází z oblasti Belgaum, byl jako 4letý chlapec zapojen do vzdělávacího projektu Adopce na dálku®. Tyto narozeniny slaví díky pomoci, která přišla od dárců z České republiky.

Požehnané a radostné Vánoce!

Rodiče Rudolfa nám zaslali vánoční pozdrav s poděkováním všem, kteří se podíleli na pomoci a umožnili tak plynulý a úspěšný průběh léčby.

Můžeme se radovat z úspěšné léčby nemocného Rudolfa

Foto: archiv DCH HK

Koordinátorka sr. Marian a P. Alwyn z indického centra v Belgaum, nám napsali báječnou zprávu. Poslední krevní testy Rudolfa dopadly výborně.

„Začátkem prosince byl Rudolf na kompletním vyšetření a krevní testy má v pořádku. Všichni jsme šťastní, že jsou tu první výsledky, kdy se můžeme radovat z úspěšné léčby leukémie.“

V Bangalore pokračují naše Školící programy

Školící programy

V roce 2014 byly zahájeny v Bangalore programy na podporu vzdělání chudých indických dětí a mládeže.

Díky tomu je možné poskytnout doučování a pomoc s domácími úkoly dětem školního věku. Pro mládež se realizují školení a kvalifikační kurzy v různých oborech s jistotou zaměstnání, po úspěšném ukončení kurzu.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz