Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

Krajskou cenu Ď získala dobrovolnice z Poličky

Obrovsky zaskočena zůstala Marie Jílková v úterý 10. dubna 2018 při vyhlašování cena Ď, když zjistila, že odborné kolegium vybralo právě ji, dobrovolnici z terapeutického obchodu Fimfárum.

Havlíčkobrodská Charita si nadělila malý dárek k Vánocům. Sledujte ji na YouTube

Devatenáctiletý student Miloslav Pecha žije v Kožlí u Ledče nad Sázavou. K jeho koníčkům patří také příroda a sport. Rád jezdí na motorce. (Foto: archiv Miloslava Pechy) Oblastní charita Havlíčkův Brod je na YouTube. O skvělý základ, první video, se s nadšením postaral dobrovolník-kameraman Miloslav Pecha, který vytvořil video o činnosti ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč. Co ho k tomu vedlo a jak se mu pracovalo, prozradil v následujícím rozhovoru. YouTube kanál včetně videa o Petrklíči najdete na: http://bit.ly/2zeJeGj.

Příběh měsíce z Pardubic: Doučování dětí je výzva

Nadchla vás pomoc druhým? Chcete přispět k rozvoji dnešní mládeže? Tak to je pro vás doučování přes Oblastní charitu Pardubice ta správná volba.

Úspěšná putovní výstava fotografií oblastní charity opět k vidění v Jičíně

V Jičíně bude výstava otevřena pro širokou veřejnost od 1. do 30. září 2015 v hlavní budově Knihovny V. Čtvrtka. Přijďte se i Vy podívat na unikátní projekt talentované studentky Lepařova gymnázia Valentýny Šatrové.

Charita se představí na festivalu Poznejme se navzájem

Diecézní a Oblastní charita Hradec Králové se představí na 7. ročníku festivalu Poznejme se navzájem v pátek 19. 6. od 9 do 18 hod. v kampusu UHK. V kulturním programu vystoupí také divadelní soubor Světáci při Integračním centru pro cizince Diecézní charity. Adopce na dálku připravila kvíz a puzzle pro děti. Tradiční akce s bohatým programem se koná pod záštitou primátora města a rektora UHK za podpory Statutárního města Hradec Králové. Hlavním pořadatelem je Mgr. Jana Fišerová - Vzdělávací agentura.

Po Novém roce již popatnácté vyjdou do ulic tříkráloví koledníci

Dobročinnou Tříkrálovou sbírku pořádá Charita Česká republika již popatnácté. Také v našich regionech po Novém roce vyjdou do ulic tříkráloví koledníci, aby přinesli do domácností i kolemjdoucím radostné poselství Vánoc. Přitom budou prosit o dar na pomoc lidem v nouzi. Koledníky Charity se zapečetěnými pokladničkami budou lidé potkávat až do 14. 1. 2015, nejvíce kolem 6. ledna. V Hradci Králové jim požehná na cestu diecézní biskup J. E. Mons. Jan Vokál v úterý 6. 1. v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Na Hradecku budou tři králové opět soutěžit o nejkrásnější kostým.

Festival Poznejme se navzájem 2014

Nenechte si ujít 6. ročník festivalu, který proběhne v pátek 30. 5. od 10 do 19 hod. v kampusu UHK. U stánku Diecézní charity Hradec Králové získáte informace o činnosti Dobrovolnického centra, o Adopci na dálku a aktivitách Integračního centra pro cizince. V kulturním programu vystoupí i divadelní soubor Světáci s hudební pohádkou MOUCHA - COKOTOUCHA (12:40) a Multikulturní klub pro děti a mládež s tanečním vystoupením (13:20). Oba soubory působí při Integračním centru pro cizince. Své služby a také výrobky klientů budou prezentovat centra hradecké Oblastní charita.

Dobrovolnice Lenka rozdává radost a úsměv pacientům v nemocnici

Chodí do práce jako každý z nás, dálkově studuje při zaměstnání, hraje divadlo, maluje a ještě k tomu dvakrát týdně rozdává radost a úsměvy pacientům na II. interní klinice hradecké Fakultní nemocnice, kam paní Lenka Mašterová dochází ve svém volném čase jako dobrovolnice v rámci programu Gabriel Diecézní charity Hradec Králové.

Dobrovolnictví v nemocnici

Na II. A III. interní klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové působí od podzimu 2013 první dobrovolníci, které k pacientům vysílá Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec Králové. Dobrovolníci se snaží ulehčit a zpříjemnit pacientům čas, který tráví v nemocnici. Jejich pomoc je různorodá - drobné nákupy, předčítání z knih a časopisů, společný rozhovor nebo procházky v nemocničním areálu.

Český večer v hradeckém Adalbertinu

„Čeština jako evropský jazyk“ je název akce, kterou pořádá Integrační centrum pro cizince při Diecézní charitě Hradec Králové ve čtvrtek 26. 9. od 18 hod. v hradeckém Adalbertinu u příležitosti Dne Charity (27. 9.) a Evropského dne jazyků (26. 9.). Cizinci i Češi v programu představí českou kulturu – hudbu, tanec, poezii i českou kuchyni. Návštěvníky akce čeká také interaktivní prezentace center Diecézní charity HK. V závěru večera bude představena nová učebnice češtiny a CD pro rusky mluvící cizince s názvem „Žijeme v Česku, umíme česky!“

Více informací také zde.