Letní kurzy češtiny pro cizince

V pondělí 3. 7. zahajujeme Letní kurzy češtiny pro mírně pokročilé a pro děti, v úterý 18. 7. také pro začátečníky. Kurzy probíhají v Integračním centru pro cizince, Šafaříkova 666/9 v Hradci Králové (YMCA - 3. patro). Bližší informace: vladka.dobesova@hk.caritas.cz.

• MÍRNĚ POKROČILÍ: pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • DĚTI (6 – 14 LET): pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • ZAČÁTEČNÍCI (BEGINNERS): úterý (Tuesday) 17:00 – 18:30 a čtvrtek (Thursday) 17:00 – 18:30

Umělecký workshop s Marií Retz pro rodiče a děti

Připravili jsme pro vás Autorský umělecký workshop pod vedením zkušené ukrajinské malířky Marie Retz, který se uskuteční v pátek 30. 6. od 14:00 v našem Integračním centru pro cizince. Naučíme se s dětmi zvládat techniku akrylu ve stylu pop-art. Vstup je zdarma. Registrujte se, prosím, na nataliya.dotsenko@hk.caritas.cz.  Více informací zde. Těšíme se na Vás!

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Slavnostní vyhlášení výsledků překladatelské soutěže ke Dni mateřských jazyků

Srdečně Vás zveme na slavnostní vyhlášení překladatelské soutěže pro děti a mládež ke Dni mateřských jazyků, které se uskuteční v úterý 2. 5. od 16 hod. v Knihovně města Hradec Králové (KMHK). Připravili jsme pro Vás také čtení z knihy Cák a Flíček - "Jak přišli na svět" v osmi světových jazycích, setkání s autorkou, hudební vystoupení i etnické ochutnávky.

Zapojte se do soutěže ke Dni mateřských jazyků

Překladatelskou soutěž pro děti a mládež pořádá Integrační centrum pro cizince Hradec Králové a MKI Klíč. Text k překladu z knížky Cák a Flíček najdete zde. Své práce nám posílejte do 22. 4. na email anastasiia.martinkova@hk.caritas.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne 2. 5. v Knihovně města Hradec Králové. Vítězové obdrží zajímavé odměny. Bližší info a pravidla naleznete na letáku. Více také na facebooku a www.cakaflicek.cz.

Nenechte si ujít středeční Hravé odpoledne pro děti v Ymce

Připravili jsme pro Vás a Vaše děti autorské čtení příběhů Cáka a Flíčka od Vlaďky Dobešové, zpívání s Oxanou Evsinou a Michalem Horákem, dále hry a malování. Pořádá Integrační centrum pro cizince Hradec Králové ve středu 22. února od 17 hodin v přízemí domu YMCA. Program ke stažení zde. Těšíme se na Vás!

Pozvánka na výstavu kreseb Faheda Ashtara ze Sýrie

Srdečně Vás zveme na výstavu kreseb Faheda Ashtara ze Sýrie, která bude zahájena vernisáží v pondělí 5. 12. 2016 v 17:00 hodin v prostorách Integračního centra pro cizince v Hradci Králové v budově YMCA. Výstava bude k zhlednutí do konce ledna 2017. Těšíme se na Vás!

Celý svět pod jednou střechou na hradeckém Setkání národů

Dvacet tři zemí z celého světa představilo svou kulturu, tradice i kuchyni na přátelském Setkání národů, které už počtvrté uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové s partnery 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Nejvíce si publikum získali jihoameričtí indiáni ze skupiny Chayag a také bezprostřední student Michel ze Sýrie. Záštitu nad akcí letos převzal primátor města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink, který také přivítal žáky a studenty škol na slavnostním zahájení.

Dny ukrajinské kultury zavítaly také do Hradce Králové

Folklór i tvůrčí workshopy, uměleckou výstavu nebo autorské čtení nové pohádky nabídly veřejnosti letošní Dny ukrajinské kultury, které od 20. 9. do 3. 10. v Hradci Králové uspořádaly Regionální ukrajinský spolek ve Východních Čechách a Integrační centrum pro cizince hradecké Diecézní charity pod záštitou náměstkyně primátora Ing. Anny Maclové. Ukrajinští výtvarníci také předali zástupcům Fakultní nemocnice Hradec Králové umělecké dílo ze skla jako poděkování za léčbu malé Tatjany z Doněcké oblasti.

Hradecké Dny ukrajinské kultury nabídnou folklór i tvůrčí workshopy

Návštěvníky čeká tematický plenér v přírodě pro malíře a studenty, výstava a umělecké workshopy, autorské čtení pohádky nebo koncerty ve dnech od 20. 9. do 3. 10. Na vernisáži 26. 9. ve 14 hod. v KC Aldis výtvarníci z Ukrajiny také předají zástupcům hradecké Fakultní nemocnice umělecké dílo ze skla jako poděkování za léčbu malé Tatjany, která se u nás léčila z válečného zranění v projektu Medevac. Pořádají Regionální ukrajinský spolek ve Východních Čechách a Integrační centrum pro cizince Diecézní charity HK pod záštitou náměstkyně primátora Ing. Anny Maclové.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz