Jsme si teď s tátou mnohem blíž (příběh z České Třebové)

Paní Milada Truncová z České Třebové se stará o svého tatínka (74) od r. 2011. Předtím prošel několika domovy důchodců a léčebnami dlouhodobě nemocných, až se jeho dcera rozhodla k vážnému životnímu kroku - opustit zaměstnání a zůstat s tatínkem doma.

Letní kurzy češtiny pro cizince

V pondělí 3. 7. zahajujeme Letní kurzy češtiny pro mírně pokročilé a pro děti, v úterý 18. 7. také pro začátečníky. Kurzy probíhají v Integračním centru pro cizince, Šafaříkova 666/9 v Hradci Králové (YMCA - 3. patro). Bližší informace: vladka.dobesova@hk.caritas.cz.

• MÍRNĚ POKROČILÍ: pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • DĚTI (6 – 14 LET): pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • ZAČÁTEČNÍCI (BEGINNERS): úterý (Tuesday) 17:00 – 18:30 a čtvrtek (Thursday) 17:00 – 18:30

Umělecký workshop s Marií Retz pro rodiče a děti

Připravili jsme pro vás Autorský umělecký workshop pod vedením zkušené ukrajinské malířky Marie Retz, který se uskuteční v pátek 30. 6. od 14:00 v našem Integračním centru pro cizince. Naučíme se s dětmi zvládat techniku akrylu ve stylu pop-art. Vstup je zdarma. Registrujte se, prosím, na nataliya.dotsenko@hk.caritas.cz.  Více informací zde. Těšíme se na Vás!

Převzít zodpovědnost za svůj život (z Ústeckoorlicka)

To, kde se teď nacházím, je místo, kam jsem sám sebe dovedl já sám. (Mark Dzirasa)

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Zapojte se do aplikace Pomáhej pohybem a podpořte Petrklíč v Ledči nad Sázavou

EPP(Havlíčkobrodsko) – Nadace ČEZ vybrala do své aplikace Pomáhej pohybem projekt z ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Podpořit uživatele stacionáře může kdokoliv, kdo se rád hýbe a kdo má při sobě „chytrý“ telefon se staženou aplikací. Když do daného termínu budou nasbírány požadované body, stacionář získá celkem sedmdesát tisíc korun, které se významnou měrou budou podílet na financování nákladů spojených se svozy uživatelů do Petrklíče.

Umění a aukce pomohly Charitě v Poličce

Nebeskou aukci uměleckých děl, která skončila o desáté hodině dopolední v neděli 25. června 2017, s Oblastní charitou Polička  "hrálo" 54 lidí. Pětatřicet dražitelů z ní odešlo vítězně. Charitě tím přispěli na Dům pro Charitu částkou  85 272 Kč.

Dětský domov nebo pěstounská péče? Podívejte se na reportáž ČT z Pardubic

Naše pracovnice ze Služeb pro rodiny s dětmi se už roky snaží o to, aby děti nemusely odcházet z rodin do dětských domovů. Rodinám poskytují materiální i odbornou pomoc. Podívejte se na reportáž ČT24 ze čtvrtka 15. června.

Běh s Charitou

Během, tímto netradičním způsobem, se rozhodli pracovníci AC dílen Oblastní charity Polička oslavit desáté výročí jejich vzniku. Uskutečnil se symbolicky – přesně desátého června 2017 odpoledne. Na startu stálo 50 závodníků.

Výstava fotografií Martina Žece v Poličce

V sobotu 10. června 2017 v podvečer byla v poličském Diadelním klubu zahájena výstava fotografií Martina Žece. V prvním patře v galerii kavárny ji můžete vidět až do konce července.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz