Duhové křídlo

Pátý ročník Duhového křídla slavnostního odpoledne oceňujícího organizace a jednotlivce pracující ve prospěch zdravotně postižených osob, pořádaný Pardubickým krajem, byl důstojný a krásný i díky klientům AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička. V doprovodném programu na něm vystoupili se svým Motýlím tancem.

AC dílny a jejich dobrovolníci v Poličce

Sociálně terapeutické dílny Oblastní charity Polička slaví tento rok 10. výročí svého vzniku. U této příležitosti se mohou čtenáři Jitřenky dozvědět o dílnách více, díky sérii článků, které se každý měsíc v periodiku objevují. Tentokrát bych se chtěla zaměřit na velice důležitou oblast dílen, a tou je spolupráce s dobrovolníky.

Z Poličky: Deja vu na Vrchlického

Oblastní charita Polička poprvé, podruhé, potřetí… a od října: „Oblastní charita Polička počtvrté“, uvidí řidiči projíždějící směr Hlinsko. Na dvou stech metrech ulice Vrchlického se od října v řadě objektů objeví už čtvrtý charitní dům.

Hradecké Dny ukrajinské kultury

Výstavu, výtvarné workshopy, přehlídku národního folklóru a také besedy se zajímavými osobnostmi z této nám blízké země nabízí již páté Dny ukrajinské kultury v Hradci Králové, které vyvrcholí tento víkend. Přijďte se podívat!

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Premiéra festivalu Bez bariér jsme si blíž v Havlíčkově Brodě pohledem objektivu Denisy Šimanové

Třešničkou na dortu byl pokus o srdíčkový rekord, který vyšel. (Foto: Denisa Šimanová)Moc rádi se s vámi podělíme o nádherné fotky, které zachycují atmosféru na premiérovém festivalu sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž. Uskutečnil se v pátek 15. září 2017 na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí v režii Oblastní charity Havlíčkův Brod, která spolupracovala s deseti dalšími organizacemi poskytujícími sociální služby na území města a jeho okolí. Skvělou práci odvedla fotografka Denisa Šimanová!

Snímky si můžete prohlédnout zde: http://bezbarierjsmesibliz.rajce.idnes.cz/Bez_barier_jsme_si_bliz_2017/

Skvělou atmosféru prvního festivalu Bez bariér jsme si blíž v Brodě korunoval zápis do knihy rekordů

Pořadatelský tým z organizací působících v Havlíčkově Brodě a okolí společně s moderátorkou festivalu Terezou Stýblovou. (Foto: Denisa Šimanová)(Havlíčkův Brod) – Už v devět hodin ráno se první kolemjdoucí začali zajímat o to, co se na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí v pátek 15. září 2017 děje. Zvědavě se zastavovali a vzápětí si připomněli, že se tu celý den bude odehrávat premiérový ročník festivalu sociálních služeb, který od organizátorů z Oblastní charity Havlíčkův Brod dostal název Bez bariér jsme si blíž. Čekalo je „nejen“ důležité povídání o možnostech sociální péče na Havlíčkobrodsku, ale také si mohli na vlastní kůži vyzkoušet řadu zajímavých, tematických aktivit. Na své si přišli nejen dospělí, ale také děti. Třešničkou na dortu byl pokus o rekord, který vzbudil u malých i velkých návštěvníků obrovský zájem.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Den Charity nabízí program pro všechny generace

Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce si pro vás připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.

Ukrajinci v září představí svou kulturu v Hradci Králové

Výstavy, výtvarné workshopy, koncert, promítání nebo besedy nabídnou letošní Dny ukrajinské kultury v Hradci Králové a v našem kraji, které budou zahájeny v pondělí 18. září. Přijďte se podívat!

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz