Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

Charitní dobrovolníci umí vzít za práci a neztratit dobrou náladu, potvrdil úklid v Humpolci

Oblastní charita Havlíčkův Brod iniciovala úklid kousku Humpolce v rámci celosvětové kampaně Den Země. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Slunce začíná vystrkovat své paprsky zpod ranních mraků, ptáci o sobě dávají důrazně vědět hlasitým zpěvem a ačkoliv začíná první víkendový den, kolem pětatřiceti nadšenců obléká v areálu dětského dopravního hřiště v Humpolci pracovní rukavice. Celý svět si totiž připomíná Den Země, a tak se i Oblastní charita Havlíčkův Brod rozhodla, že se do oslav aktivně zapojí. Ve spolupráci s městem se v sobotu 21. dubna s úderem deváté hodiny ranní pustila v rámci akce Charita pro Humpolec do úklidu části Humpolce. Hrábě, košťata, lopaty, kolečka a pytle na odpad vzali do rukou jak pracovnice havlíčkobrodské Charity, jejich děti, vnoučata či sourozenci, tak i zástupci města včetně místostarostky Ing. Lenky Bartákové a zaměstnanci i klienti Centra denních služeb Medou, kteří se postarali u úklid kolem budovy Střediska volného času, kde také sídlí.

Kraj Vysočina poděkoval havlíčkobrodské Charitě za přínos společenské odpovědnosti

Zástupkyně ředitelky havlíčkobrodské Charity Bc. Jana Dománková na slavnostnostním vyhlášení ankety. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Poděkování hejtmana Kraje Vysočina za to, že se Oblastní charita Havlíčkův Brod chová společensky odpovědně, převzala zástupkyně ředitelky organizace Bc. Jana Dománková historicky poprvé v pondělí 16. dubna odpoledne přímo v sídle krajského úřadu v Jihlavě. Právě tam se totiž uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost, do které se zapojila i havlíčkobrodská Charita. "Oficiální poděkování i samotná účast v soutěži je pro nás velký závazek a zároveň motivace pro to, abychom byli v této oblasti a v přítomnosti tak silné konkurence stále lepší a lepší," uvedla bezprostředně po skončení programu Jana Dománková.

Cena Ď pro Královéhradecký kraj zůstala v Oblastní hradecké charitě

V úterý 10. dubna se uskutečnilo ve Studijní a vědecké knihovně v HK vyhodnoccení krajského kola Ceny Ď pro Královéhradecký kraj. Hlavní cenu si odnesla Mgr. Jana Vaníčková, kterou nominovala naše Oblastní hradecká charita.

Krajskou cenu Ď získala dobrovolnice z Poličky

Obrovsky zaskočena zůstala Marie Jílková v úterý 10. dubna 2018 při vyhlašování cena Ď, když zjistila, že odborné kolegium vybralo právě ji, dobrovolnici z terapeutického obchodu Fimfárum.

Kousek Země uklidí i Oblastní charita Havlíčkův Brod

Charita pro Humpolec(Humpolec) – V letošním roce se k celosvětovému Dni Země, který připadá na 22. dubna, připojí i Oblastní charita Havlíčkův Brod. Jejím dlouholetým působištěm je s celkem třinácti službami pro lidi v nouzi i město Humpolec, proto se rozhodla, že zorganizuje jarní úklid právě tam. Humpolecká radnice vyšla její iniciativě vstříc, a dokonce se k akci nazvané Charita pro Humpolec připojila jako partner.

Domácímu násilí  NE!

Poličské Fimfárum oslaví jubileum

Na jaře tomu bude deset let, kdy pestrost poličských obchodů rozšířil originální charitní krámek Fimfárum Oblastní charity Polička. Stal se prvním projektem na Svitavsku inspirovaným dobrou praxí anglických charitativních obchodů s darovaným použitým zbožím.

Raná péče vydává  svoji první publikaci

Středisko rané péče Sluníčko vydává publikaci, zaměřenou na vývoj dítěte. Věříme, že publikace bude zdrojem informací a rad pro mnohé rodiny, které doma o dítě s postižením pečují.středisko rané péče Sluníčko

Den partnerů podpořil péči o seniory

předání šeku - Den partnerů 2018