Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

Hradec Králové očima ukrajinských malířů

Zajímá vás, jak vidí naše krajské město a jeho zákoutí malíři z Ukrajiny? Pak se vydejte do hradecké Restaurace Hnízdo snů na výstavu jejich čerstvě namalovaných obrazů, která byla 11. září zahájena vernisáží a potrvá až do půlky října. Nenechte si ujít také další akce Dnů ukrajinské kultury v Hradci - sobotní koncert a setkání s literaturou v příštím týdnu.

Pěstounům se v Litomyšli líbilo

Krásné počasí přilákalo v neděli 16.9. do Litomyšle na druhý ročník Dne pro pěstounství téměř šest stovek dětí a dospělých z celého Pardubického kraje. Bohatý program v zámecké zahradě a volný vstup do interaktivní stálých expozic na zámeckém návrší nabídl příjemně strávený společný čas všem generacím. " I když to máme do Litomyšle přes čtyřicet kilometrů, jezdíme sem rádi. Takže když přišlo od naší doprovázející organizace pozvání na tuto akci, bylo u nás doma jasno," směje se Marcela, která přijela s početnou rodinou z podhůří Orlických hor. Nechyběly různé soutěže, výtvarné workshopy, fotokoutek, moderovaná beseda, vystoupení parkour show nebo tzv. dogdancing. Akci určenou především jako poděkování pro pěstouny, jako je i paní Marcela, uspořádal Pardubický kraj ve spolupráci s litomyšlskou Farní charitou a dalšími subjekty.

Podzimní kampaň Den Charity začíná, přijďte se podívat!

V našich regionech pro Vás Charity připravily dny otevřených dveří, festival bylinek, workshopy, koncerty, výstavy, soutěže a další zajímavé akce pro celé rodiny. Kampaň každoročně pořádá Charita ČR v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), patrona charitních zařízení, s cílem „obdarovat“ širokou veřejnost a představit charitní služby.

Z Poličky: Přiznání

V Občanské poradně se setkáváme s ledasčím. Některé, zdánlivě třeba úplně obyčejné lidské příběhy, mohou být k zamyšlení pro nás, pro všechny.

Z poličské Charity: Děti si budou hrát venku

Zástupce Oblastní charity Polička na konci července 2018 v obchodním domě Tesco v Olomouci převzal dárkový šek na 10 000 korun. Tato částka přispěje k vybudování hřiště pro děti na zahradě za charitními domy II. a III. ve Vrchlického ulici. Z daru Tesco budou zakoupeny herní prvky – houpačka a skluzavka. Pískoviště a lavičky zajistíme svépomocí – pomůže nám dřevodílna AC dílen.

Hradecké Dny ukrajinské kultury letos zavítají i do Rychnova nad Kněžnou

Ukrajinci, kteří tvoří jednu z nejpočetnějších menšin v Česku, budou už pošesté v září prezentovat svou kulturu v Hradci Králové a v Královéhradeckém kraji. Malířský plenér, interaktivní workshopy s výtvarnými umělci nebo spisovatelkou Oksanou Stohnijovou, koncert, literární večer či výstavu obrazů, to vše nabízí letošní hradecké Dny ukrajinské kultury. Poprvé se Ukrajinci představí také v Rychnově nad Kněžnou. Přijďte se podívat!

8x z hradecké Oblastní charity - příběh sedmý - péče o umírající

Přinášíme vám vhled do naší charitní práce prostřednictvím seriálu skutečných příběhů o péči pracovníků Oblastní charity Hradec Králové. Příběh sedmý  - Domácí hospicová péče

8x z hradecké Oblastní charity - příběh šestý - poradenství v těžké životní situaci

Přinášíme vám vhled do naší charitní práce prostřednictvím seriálu skutečných příběhů o péči pracovníků Oblastní charity Hradec Králové. Příběh šestý  - Poradna pro lidi v tísniPoradna prolidi v tísni

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

8x z hradecké Oblastní charity - příběh pátý - pomoc matkám s dětmi

dmdPřinášíme vám vhled do naší charitní práce prostřednictvím seriálu skutečných příběhů o péči pracovníků Oblastní charity Hradec Králové. Příběh pátý  - Domov pro matky s dětmi

Více informací také zde.