Dobrovolníci pekli perníčky

Rok se sdobrovolníciešel s rokem a již se opět sešla parta dobrovolníků, kteří napekli voňavé perníčky pro klienty.

Benefiční modní přehlídka pomohla rané péči Sluníčko

V pondělí 4. prosince se uskutečnila modní přehlídka, která podpořila rodiny s dětmi ze Střediska rané péče Sluníčko. Finanční částka a víkednový pobyt pro rodiny jsou velkým povzbuzením do další náročné práce s dětmi s postižením. Středisko rané péče Sluníčko

Rekordní počet vykázání v historii Intervenčního centra HK

Minulý týden řešili v Intervenčním centru pro osoby ohrožené domácím násilím již 100. vykázání násilné osoby ze společného obydlí Policií ČR v tomto roce na území Královéhradeckého kraje.Intervenční centrum

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Když květy dobrých skutků rozkvétají

Na venkovské faře v Mikulovicích, která byla dlouho opuštěná, je už zase živo. Pardubické Charitě se tu podařilo vybudovat nové a bezbariérové zázemí pro odlehčovací služby Červánky, které slouží seniorům a jejich pečujícím rodinám. Nejvíce pomohli lidé, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky, dále místní obec, firmy, dárci a také spousta ochotných dobrovolníků. Děkujeme!

Pomoc z dm drogerie markt havlíčkobrodské Charitě přišla tam, kde byla potřebná

Pracovnice havlíčkobrodské dm drogerie markt pomohly jako dobrovolnice Oblastní charitě Havlíčkův Brod s tvořením originálních vánočních přání. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod, Ledeč nad Sázavou) – Hned trojnásobnou pomoc přinesla v letošním roce společnost dm drogerie markt Oblastní charitě Havlíčkův Brod. V rámci iniciativy Společně věnovala do běžného provozu čisticí prostředky v hodnotě 7 070 korun a finanční dar ve výši 32 930 korun na nákup pedigu a potřebného příslušenství pro Sociálně terapeutickou dílnu v Ledči nad Sázavou. Navíc se v rámci firemního dobrovolnictví pracovnice havlíčkobrodské filiálky zapojily do tvoření vánočních přání.

Setkání pozůstalých v Poličce

Mší svatou v kostele sv Michaela a posezením u kávy v Charitě si pozůstalí po zemřelých, společně se členy hospicového týmu Domácího hospice sv. Michaela, 11. listopadu 2017 zavzpomínali na lidi, kterým v uplynulém roce v závěru jejich života dosloužili.

Nikoliv sníh, ale déšť. I přesto na příjezd svatého Martina čekaly stovky světýlek

Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Tradiční příjezd svatého Martina na bílém koni do havlíčkobrodského parku Budoucnost provázel letos v sobotu 11. listopadu nikoliv sníh, ale déšť. Ovšem ani ten nezkazil náladu stovkám lidí, kteří si slavnostní chvíli nenechali ujít. Povětšinou vybaveni originálními lampionky vyrazili na místo dění, aby se zúčastnili průvodu kolem rybníku. Setkání v režii Mateřského centra Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě zahájily živé obrazy ze života svatého Martina, které opět sehrály šikovné "zvonečkovské" děti. Za zvuku fanfár pak do parku dorazil i očekávaný host a zájemci měli možnost pohladit si jeho krásného bílého koně. Třešničkou na dortu bylo malé občerstvení v podobě svatomartinských rohlíčků.

Tancem jsme si blíž, ukázalo letošní Setkání národů

Dvacet šest zemí z celého světa představilo svou kulturu, kuchyni a především své taneční umění na Setkání národů ve čtvrtek 9. listopadu v hradeckém Adalbertinu. Festival každoročně pořádá Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové spolu s partnery. Latinskoamerickou salsu, argentinské tango, africký anebo orientální tanec, to vše si mohli návštěvníci tentokrát i vyzkoušet.

Tříkrálová sbírka klepe na dveře. Díky výtěžku může být pomoc v terénu na Havlíčkobrodsku účinnější

Tříkrálová sbírka(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Největší dobrovolnická akce v republice oslaví v příštím roce již osmnácté narozeniny. Je již samozřejmostí, že se do Tříkrálové sbírky zapojí také Oblastní charita Havlíčkův Brod, která pomáhá potřebným v havlíčkobrodském okresu a na Humpolecku. Tentokrát výtěžek v regionu podpoří bezodkladný nákup vozidel do sociálních služeb, jejichž pracovníci poskytují péči o lidi v nouzi v jejich domovech.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz