Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Hra na bubínky - Camara z africké Guineje

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.

výběrové řízení na místo vedoucího pracovníka/ci pro sociální zařízení SV. ANNA

Diecézní katolická charita Hradec Králové

vyhlašuje výběrové řízení na místo

vedoucího pracovníka/ci

pro sociální zařízení SV. ANNA Domov pro matky s dětmi
Farní charity Náchod

Neratovský pobyt pro rodiny s dětmi ze Sluníčka se vydařil

Středisko rané péče Sluníčko každoročně pořádá pobytový výjezd pro rodiny s dětmi z péče do malebného Neratova. Letošní byl dle slov vedoucí rané péče "nejkrásnější"Středisko rané péče Sluníčko.

Osvědčený program, ale i noví hosté a nové aktivity pro malé i velké. Havlíčkův Brod si bude blíž

Festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž. (Foto: Denisa Šimanová)(Havlíčkův Brod) – Nový pokus o rekord, dílničky, hry a soutěže pro děti za odměny, workshopy pro dospělé, horolezecká stěna, ale hlavně atraktivní přehled dostupné sociální péče a prevence v Havlíčkově Brodě a jeho okolí. Takový bude letošní celodenní festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž, který na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí uspořádá ve čtvrtek 7. června Oblastní charita Havlíčkův Brod za podpory města.

Pomoc seniorům v obcích v domácím prostředí

Oblastní charita HK nabízí pomoc nemocným, umírajícím, rodinám s dětmi, lidem bez domova, obětem domácího násilí, lidem v těžké životní situaci. Péče o seniory je její nedílnou součástí. chps - pečovateslká služba

Denní centrum pro lidi bez domova funguje s podporou EFS

Činnost Domu Matky Terezy, střediska sociálních služeb pro lidi bez domova, byla zahájena v roce 2004. Navázal na původní azylový dům pro muže, který fungoval již od roku 1991. Jednou ze sociálních služeb je Denní centrum.Dům Matky Terezy

Jubileum Domácí hospicové péče

V dubnu letošního roku oslavila hradecká Oblastní charita již pět let existence péče o umírající v domácím prostředí. Péče, která se nerozlučně pojí se slovy odbornDomácí hospicová péče HKá, důstojná, laskavá a poslední...

Neratov - srdeční záležitost dobrovolníků z hradecké Oblastní charity

Sobotu 11. května měli dobrovolníci hradecké Oblastní charity zarezervovanou pro brigádu v Neratově. Z původního počtu se odhlásilo na poslední chvíli sedm z nich, přesto se na dalekou cestu za prací vypravilo 22 "pracantů".

Rodina je záchranná síť

Tisková zpráva k 15. květnu - Mezinárodnímu dni rodiny

Vzpomínky na Indii

V letošním roce navštívili manželé Koldovi indickou oblast Belgaum, kde se setkali s dívkou, kterou podporují prostřednictvím projektu Adopce na dálku®.

S potěšením přinášíme všem našim příznivcům a dárcům povídání, které je plné krásných vzpomínek na setkání v Indii.

Více informací také zde.