Nové auto pro hradecké Sluníčko

Oblastní charita Hradec Králové děkuje všem sponzorům, kteří přispěli na pořízení nového automobilu pro ranou péči Sluníčko.středisko rané péče SLuníčko

Prázdninový tábor ve znamení pohádkových dílen

Oblíbená písnička „Dělání, dělání“ ze známé české pohádky byla hlavním mottem letního dětského tábora, který v červenci uspořádalo hradecké Integrační centrum pro cizince v Neratově u Bartošovic v Orlických horách. Letos se ho zúčastnily bezmála tři desítky dětí původem z Ukrajiny, Ruska, Sýrie, Česka a dalších zemí.

Rozhovor o službě Šance pro rodinu z Ústeckoorlicka

Věci, které považujeme za běžné, řada lidí nezná, Nikdo jim v životě nepředal vzor, jak pečovat o děti, hospodařit s penězi nebo řešit běžné konflikty...

Studentka na praxi v havlíčkobrodské Charitě: Líbí se mi, jaký vztah má sestřička domácí péče se svý

Studentka Veronika Krejčová (vpravo) si pod dohledem charitní sestřičky Daniely Staňkové (vlevo) vyzkoušela práci v Charitní ošetřovatelské službě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) – Studentka Vysoké školy polytechnické v Jihlavě Veronika Krejčová se rozhodla, že si v rámci povinné praxe vyzkouší povolání zdravotní sestry v domácí péči, a to konkrétně v Charitní ošetřovatelské službě při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. „Průvodkyní“ jí byla zdravotní sestra Daniela Staňková, s níž koncem dubna absolvovala její každodenní pracovní režim.

Děti uprchlíků byly oceněné za výborné studijní výsledky

Mezi jedenácti potomky azylantů z pěti zemí, kteří letos obdrželi ocenění Úřadu vysokého komisaře pro uprchlíky za vynikající studijní výsledky, byli také tři žáci z Hradce Králové. Ludmila z Ukrajiny a Natalia s Michelem ze Sýrie se rovněž aktivně účastní akcí hradeckého Integračního centra pro cizince. Cenu převzali v červnu na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR v Praze. Gratulujeme!

Jsme si teď s tátou mnohem blíž (příběh z České Třebové)

Paní Milada Truncová z České Třebové se stará o svého tatínka (74) od r. 2011. Předtím prošel několika domovy důchodců a léčebnami dlouhodobě nemocných, až se jeho dcera rozhodla k vážnému životnímu kroku - opustit zaměstnání a zůstat s tatínkem doma.

Letní kurzy češtiny pro cizince

V pondělí 3. 7. zahajujeme Letní kurzy češtiny pro mírně pokročilé a pro děti, v úterý 18. 7. také pro začátečníky. Kurzy probíhají v Integračním centru pro cizince, Šafaříkova 666/9 v Hradci Králové (YMCA - 3. patro). Bližší informace: vladka.dobesova@hk.caritas.cz.

• MÍRNĚ POKROČILÍ: pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • DĚTI (6 – 14 LET): pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • ZAČÁTEČNÍCI (BEGINNERS): úterý (Tuesday) 17:00 – 18:30 a čtvrtek (Thursday) 17:00 – 18:30

Umělecký workshop s Marií Retz pro rodiče a děti

Připravili jsme pro vás Autorský umělecký workshop pod vedením zkušené ukrajinské malířky Marie Retz, který se uskuteční v pátek 30. 6. od 14:00 v našem Integračním centru pro cizince. Naučíme se s dětmi zvládat techniku akrylu ve stylu pop-art. Vstup je zdarma. Registrujte se, prosím, na nataliya.dotsenko@hk.caritas.cz.  Více informací zde. Těšíme se na Vás!

Převzít zodpovědnost za svůj život (z Ústeckoorlicka)

To, kde se teď nacházím, je místo, kam jsem sám sebe dovedl já sám. (Mark Dzirasa)

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz