по-русскиEnglishZÁJMOVÉ A VOLNOČASOVÉ AKTIVITY

Organizujeme pro cizince a uprchlíky volnočasové aktivity, při kterých mají možnost smysluplně využít svůj volný čas. Do těchto aktivit se mohou zapojit děti i dospělí.

ukázka dřevořezby cizincůŘezbářská dílna, dílna ručních prací a hudební dílna v Pobytovém středisku MV ČR pro žadatele o mezinárodní ochranu (azyl) v Kostelci nad Orlicí

Co je cílem projektu

Prevence sociálního vyloučení uprchlíků (žadatelů o azyl) prostřednictvím tvůrčí práce v dílnách, kde se mohou dále rozvíjet, získávat a udržovat pracovní dovednosti i v době, kdy jim není umožněn v ČR přístup na trh práce. Současně zde mají možnost smysluplně trávit volný čas, dále se vzdělávat a učit se novým technikám.

hudební dílna - sbor VlaštovkyPrezentační aktivity

Prostřednictvím výstav výrobků, které cizinci vytvoří v dílnách, a také formou kulturních vystoupení při akcích v Pobytovém středisku MV ČR i na multikulturních akcích pro veřejnost mimo Pobytové středisko, mohou cizinci prezentovat kulturu svého národa.

Tento projekt podporuje vzájemné sbližování mezi národy, přispívá ke vzájemnému poznávání a respektování ve vztahu mezi českou majoritní společností a žadateli o azyl z různých zemí.

Otevřeno

ŘEZBÁŘSKÁ DÍLNA

Pobytové středisko Kostelec nad Orlicí – budova 02 (suterén)

pondělí, úterý, středa: 9:00 - 16:00