Tříkrálová sbírka 2016

Již pošestnácté pořádá Charita Česká republika dobročinnou Tříkrálovou sbírku. Koledující skupinky tří králů budete v královéhradecké diecézi potkávat nejvíce v době kolem 6. ledna. Nenechte si ujít také doprovodné akce sbírky, které pro vás Charity připravily - tříkrálové průvody, koncerty, živé betlémy, soutěže a zajímavé akce pro koledníky.

Místo: Královéhradecká diecéze
Termín: 1. 1. 2016, 08:00 — 14. 1. 2016, 18:56
Kategorie: Benefiční akce, Koncert, Ostatní, Akce pro veřejnost

V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál ve středu 6. ledna 2016 v 8 hodin v katedrále Sv. Ducha. Na Hradecku koledníci opět soutěží o nejkrásnější tříkrálový kostým. Hlasovat můžete od 15. 1. na www.charitahk.cz. V Pardubicích bude sbírka zahájena v neděli 3. ledna v 15 hod. na Pernštýnském náměstí a koledníkům požehná pomocný biskup Josef Kajnek. V doprovodném programu vystoupí dětský folklorní soubor Perníček, nebude chybět tradiční průvod tří králů na koních a vánoční divadlo v podání dětí z farnosti. Záštitu nad sbírkou v Pardubicích převzali primátor Ing. Martin Charvát a první náměstek hejtmana Ing. Roman Línek, MBA.

Charity a farnosti v našich regionech pro vás připravily také řadu doprovodných akcí - tříkrálové koncerty a průvody, živé betlémy nebo soutěže, hry a promítání pro koledníky.

• Tříkrálový průvod s koňmi tradičně zahájí sbírku v Poličce (9. 1.). Poprvé projde průvod koledníků městem Broumov (10. 1.) a podruhé Jičínem (9. 1.).
  • Představení živého betlému připomene příběh Vánoc v Borohrádku (16. 12. 2015), v Humpolci (9. 1.), v Červeném Kostelci a Sázavě (10. 1.).
  • Tříkrálové koncerty zazní 2. 1. v Neratově u Bartošovic v O.h., 3. 1. v Ústí nad Orlicí, 6. 1. v Jaroměři, 9. 1. v České Třebové a Přibyslavi, 10. 1. v Humpolci, Pardubicích, Přelouči a Trutnově.
  • Koncert králů na náměstí zakončí koledu v Dobrušce (10. 1.). V Jičíně připravili komponovaný pořad Betlémská hvězda (10. 1.) a v Městci Králové Tříkrálové zpívání (8. 1.). Tříkrálové dny tradičně doprovodí sbírku v Pardubicích (6. 1. koncert pěveckých sborů a 9. 1. houslový recitál).
  • Na Náchodsku budou tři králové soutěžit o nejzajímavější fotografii ze sbírky (od 9. 1.), výsledky budou vyhlášeny na Setkání v kině pro koledníky (14. 2.). Promítání filmu pro koledníky za odměnu připravily také Charity ve Dvoře Králové nad Labem (16. 1.) a Dobrušce (27. 1.), v Litomyšli se mohou zase těšit na Festival deskových her (23. 1.).

Výtěžek sbírky bude věnován na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Informace o záměrech Charit pro Tříkrálovou sbírku 2016 najdete zde.

V roce 2015 vynesla Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi téměř 13,5 mil. korun. Podrobné výsledky najdete zdeDarované peníze pomáhají v sedmi desítkách charitních zařízení a službách pro nemocné, seniory, handicapované, rodiny s dětmi a lidi v tísni v našich regionech i v zahraničí. Více se dozvíte v menu Kde sbírka pomáhá a Tříkrálové příběhy. Prohlédněte si také naši fotogalerii

Do sbírky lze přispět také dárcovskou SMS ve tvaru: DMS KOLEDA na číslo 87 777 nebo odesláním finančního daru na konto: 66008822/0800 u ČS.

Pomoci můžete i sledováním TŘÍKRÁLOVÉHO KONCERTU v neděli 10. ledna od 18 hod. na ČT 1. Vystoupí: Javory, Pavel Šporcl, Kašpárek v Rohlíku, Beata Bocek a další. Moderují: Martina Kociánová a Jan Čenský (změna programu vyhrazena). Partneři: Nadace České spořitelny, T-Mobile, Městské divadlo Brno, Rosound a Česká televize. Více o sbírce v celé ČR na www.trikralovasbirka.cz a www.facebook.com/trikralovasbirka.

Začněte s námi rok dobrým skutkem! Až potkáte tři krále, kteří se prokáží pověřením české Charity, otevřete jim nejenom dveře, ale také svá srdce...
Děkujeme Vám!