TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2017

CELOSTÁTNÍ DOPROVODNÉ AKCE

TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT v neděli 8. ledna 2017 v 18:00 hod. v přímém přenosu na ČT 1 - Vystoupí: Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny Filipová, Spirituál kvintet, SLZA a Boni Pueri. Moderují: Martina Kociánová a Jan Čenský (změna programu vyhrazena). Více na www.trikralovasbirka.cz a na facebooku.

REGIONÁLNÍ DOPROVODNÉ AKCE A KOLEDOVÁNÍ (královéhradecká diecéze)Tříkrálový průvod v Poličce

Charity a farnosti pro vás připravily také řadu doprovodných akcí. Na Hradecku budou koledníci opět soutěžit o nejkrásnější kostým (od 15. do 31. 1. hlasování na www.charitahk.cz) a na Havlíčkobrodsku o nejpovedenější snímek z koledování (do 15. 1., více na www.hb.caritas.cz).

Tříkrálový průvod s koňmi tradičně zahájí sbírku v Poličce. V Pardubicích projdou tři králové na koních Perštýnským náměstím a v Přelouči je přiveze kočár s koňmi z kladrubského Národního hřebčína. Představení živého betlému připomene příběh Vánoc v Humpolci a Sázavě.

Tříkrálové koncerty zazní v Červeném Kostelci, Trutnově, Pardubicích, Ústí nad Orlicí, České Třebové, Přelouči, Přibyslavi, Poniklé u Jilemnice a Neratově u Bartošovic v Orlických horách.

V Jičíně připravují pásmo Betlémská hvězda a v Dobrušce Zpívání koledníků, v Havlíčkově Brodě Ředitelskou koledu a charitní infostánek, v Kutné Hoře Zpívání andělíčků s třemi králi v Domově Barbora a v Městci Králové Koncert koledníků. Tříkrálové dny tradičně doprovodí sbírku v Pardubicích.

Promítání filmové pohádky pro koledníky za odměnu připravila Charita ve Dvoře Králové nad Labem a v Litomyšli se zase mohou těšit na Festival deskových her.

Královéhradecký kraj

ČERVENÝ KOSTELEC a JAROMĚŘ:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka v Červeném Kostelci a okolí, 2. - 8. 1. v Jaroměři + okolí
  • 6. 1. (18:00) - TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Jakuba Většího, Červený Kostelec) - J. J. Ryba: Česká mše vánoční a další skladby. Účinkují Komorní orchestr Slávy Vorlové Náchod a spojené pěvecké sbory Hron Náchod, Dalibor Hronov a Sta Allegro Kudowa Zdroj. Více na www.ochck.cz.

DOBRUŠKA:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka v Dobrušce a okolí.
  • 8. 1. (17:00) ZPÍVÁNÍ KOLEDNÍKŮ (nám. F. L. Věka, Dobruška) - doprovod žesťový kvartet Valanky, zhasnutí vánočního stromu a vyhlášení výsledků sbírky. Více na www.dobruska.charita.cz.

HRADEC KRÁLOVÉ:

• 5. - 12. 1. Tříkrálová sbírka v Hradci Králové a hradeckém okrese
  • 6. 1. (8:00) - ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM – biskup Jan Vokál (katedrála sv. Ducha, HK)
  • 15. 1. - 31. 1. - SOUTĚŽ O NEJKRÁSNĚJŠÍ TŘÍKRÁLOVÝ KOSTÝM. Více na www.charitahk.cz.

DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM a HOŘICE:

• 5. - 8. 1. Tříkrálová sbírka ve Dvoře Králové n. L. a okolních obcích, 7. 1. v Hořicích
  • 5. 1. (15:30) – ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (Římskokatolická fara Dvůr Králové n/L)
  • 7. 1. (9:00) – ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (Římskokatolická fara Hořice)
  • 14. 1. (15:00) - FILMOVÉ PŘEDSTAVENÍ PRO KOLEDNÍKY (Kino Svět, Dvůr Králové n/L) - filmová pohádka za odměnu a poděkování koledníkům. Více na www.dk.charita.cz.

JIČÍNSKO:

• 6. - 8. 1. Tříkrálová sbírka v Jičíně + okolí, v obcích Kopidlno, Libáň a Vysoké Veselí, 6. - 12. 1. v Lázních Bělohrad, 5. - 12. 1. v Nové a Staré Pace, 6. - 7. 1. v Hořicích
  • 8. 1. (16:00) – BETLÉMSKÁ HVĚZDA (Zámek Jičín, porotní sál) - tradiční setkání hudebníků a příznivců Tříkrálové sbírky. Více na www.jicin.charita.cz.

NÁCHOD:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka v Náchodě, 6. - 8. 1 v okolí
  • 7. 1. (9:00) – ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (Farní charita Náchod, Mlýnská 189). Více na www.nachod.charita.cz.

RYCHNOVSKO:

• 6. - 8. 1. Tříkrálová sbírka v Rychnově nad Kněžnou a okolí
  • 6. 1. (18:00) - POŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kostel sv. Havla, Rychnov n/K). Více na www.rychnov.charita.cz.
  • 7. 1. (14:00) - TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Nanebevzetí Panny Marie, Neratov u Bartošovic v Orlických horách) - Česká mše vánoční (J. J. Ryba) a barokní koledy s varhanním doprovodem. Účinkují: spojené litomyšlské pěvecké sbory Vlastimil, Mužský pěvecký sbor a Sbor paní a dívek, Litomyšlský symfonický orchestr. Pořádá farnost Neratov a Sdružení Neratov. Více na www.neratov.cz.

TRUTNOV:

• 5. - 12. 1. Tříkrálová sbírka v Trutnově a okolí
  • 5. 1. (15:30) – ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kostel Narození Panny Marie, Trutnov) - žehnání koledníkům a vyslání do ulic města Trutnova
  • 8. 1. - TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Narození Panny Marie, Trutnov) - účinkuje pěvecký sbor Chorea Corcontika. Více na www.trutnov.charita.cz.

TŘEBECHOVICE POD OREBEM:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka v Třebechovicích a Českém Meziříčí + okolí
  • 7. 1. (8:45) - ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kaple sv. Kříže na faře, Třebechovice)
  • 7. 1. (10:45) - ZPÍVÁNÍ KOLED (Domov důchodců Zdislava a Dům s pečovatelskou službou, Třebechovice). Více na www.trebechovice.charita.cz.

Pardubický kraj

DOLNÍ ÚJEZD (U LITOMYŠLE):

CHRUDIM:

LITOMYŠL:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka v Litomyšli a okolí
  • 7. 1. (9:00) - ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (před kostelem Povýšení sv. Kříže, Litomyšl)
  • 21. 1. (13:00) - FESTIVAL DESKOVÝCH HER (Lidový dům, Bělidla 392, Litomyšl) - poděkování koledníkům za účast na Tříkrálové sbírce. Více na www.litomysl.charita.cz.
NOVÉ HRADY U SKUTČE:
  • 7. 1. Tříkrálová sbírka v Nových Hradech, Chotovicích, Skutči, Proseči + okolí a na Hlinecku. Více na www.novehrady.charita.cz.

PARDUBICE:

• 5. - 11. 1. Tříkrálová sbírka v Pardubicích, Holicích, Luži, Chrasti + okolí
  • 5. 1. (9:00) - SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY (Pernštýnské nám., Pardubice) – požehnání koledníkům otcem biskupem Josefem Kajnekem za přítomnosti primátora města Ing. Martina Charváta a prvního náměstka hejtmana Pardubického kraje Ing. Romana Línka, MBA, kteří převzali nad sbírkou záštitu. Na programu je také vystoupení chlapeckého sboru Bonifantes a jízda tří králů na koních.
  • TŘÍKRÁLOVÉ DNY: 4. 1. (18:00) - Koncert (kostel sv. Jana Křtitele, Pardubice) - účinkují Spolek pěveckých sborů Perštýn-Ludmila-Suk a Pěvecký sbor Návrat. 9. 1. (17:00) Houslový recitál - účinkují manželé Zdvihalovi a žáci ZUŠ Havlíčkova (Dům techniky Pardubice)
  • 8. 1. (16:30h) - TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Bartoloměje, Pardubice) - účinkuje chrámový sbor pod vedením prof. J. Kuchválka. Více na www.pardubice.charita.cz.

POLIČKA:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka v Poličce a okolí
  • 7. 1. (9:00) - TŘÍKRÁLOVÝ PRŮVOD S KOŇMI za zvuku královských fanfár z Charity (Vrchlického ul. 22) na nám. Palackého, kde pan farář požehná koledníkům na cestu a Small Band zahraje koledy. Více na www.policka.charita.cz.

PŘELOUČ:

• 5. – 9. 1. Tříkrálová sbírka v Přelouči a okolí
  • 5. 1. (10:00) ZAHÁJENÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY (kostel sv. Jakuba, Přelouč) - tři krále přiveze kočár s koňmi z kladrubského Národního hřebčína
  • 11. 1. (15:00) - TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT žáků ZUŠ Přelouč (kostel sv. Jakuba, Masarykovo nám.). Více na www.prelouc.charita.cz.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ:

• 5. - 12. 1. Tříkrálová sbírka na Ústecko-orlicku
  • 7. 1. (17:00) – TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Nanebevzetí Panny Marie, Ústí nad Orlicí) - J. J. Ryba: Česká mše vánoční.
  • 14. 1. (17:00) – TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Jakuba, Česká Třebová). Více na www.uo.charita.cz.

Středočeský kraj

KUTNÁ HORA:

• 6. - 8. 1. Tříkrálová sbírka v Kutné Hoře a okolí (7. 1. v Kutné Hoře)
  • 7. 1. (9:30) - ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kostel sv. Jakuba Kutná Hora a katedrála Nanebevzetí Panny Marie Sedlec)
  • 6. 1. (10:00) - ZPÍVÁNÍ ANDĚLÍČKŮ A TŘÍ KRÁLŮ (Domov Barbora, Kutná Hora)
  • 6. 1. - KONCERT KOLEDNÍKŮ (na náměstí v Městci Králové). Více na www.kh.charita.cz.

Kraj Vysočina

HAVLÍČKŮV BROD, HUMPOLEC:

• 7. 1. Tříkrálová sbírka na Havlíčkobrodsku a Humpolecku
  • 6. 1. (8:00) - ŘEDITELSKÁ KOLEDA (Havlíčkovo nám., Havlíčkův Brod) - za tři krále se převléknou ředitelka Charity Anna Blažková, ředitel Muzea Vysočina Jiří Jedlička a vedoucí nemocniční lékárny Vít Vodrážka. Letos poprvé také charitní infostánek na Havlíčkově nám.
  • 7. 1. (18:00) – TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Narození sv. Jana Křtitele, Přibyslav) - vánoční skladby v podání mladých hudebníků z Přibyslavi a Malé Losenice.
  • 7. 1. (9:00) – TŘI KRÁLOVÉ PŘICHÁZEJÍ (před děkanstvím, Horní nám., Humpolec) - tradiční představení živého betlému zahájí Tříkrálovou sbírku v Humpolci
  • 8. 1. (14:00) - ČTVRTÝ Z MUDRCŮ (Sázava u Žďáru n.S.) - hra „Čtvrtý z mudrců“ doprovodí Tříkrálovou sbírku ve farnosti.
  • Fotosoutěž "O nejpovedenější snímek z Tříkrálové sbírky 2017" - do soutěže se mohou zapojit koledníci i dárci. Podmínkou je, aby na snímku byla charitní tříkrálová kasička. Plusové body budou započítány za originalitu a vtip. Foto s popiskem zasílejte do 15. 1. na e-mail slavikova@charitahb.cz. Vítěze vyberou zástupci Oblastní charity Havlíčkův Brod a fanoušci její facebookové stránky. Více na www.hb.charita.cz

Liberecký kraj

JILEMNICE:

• 2. - 11. 1. Tříkrálová sbírka v Jilemnici a okolí
  • 7. 1. (18:00) – TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Jakuba, Poniklá) - poděkování koledníkům. Více na www.jilemnice.charita.cz.

STUDENEC:

Tříkrálová sbírka 2017

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz