Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Na Setkání národů představí svou zemi cizinci, kteří žijí mezi námi

Přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně, ale také etnické workshopy a výstavy, to vše můžete zažít na letošním festivalu Setkání národů v úterý 13. listopadu v hradeckém Adalbertinu. Poprvé se budou prezentovat Argentina, Venezuela, Francie nebo Slovinsko. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z  africké Guineje a interpreti ze Sýrie, Vietnamu i dalších zemí. Festival doprovodí také výstava příběhů z africké osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Zveme vás do divadla Archa

Pozvanka na festival Akcent

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Hradec Králové očima ukrajinských malířů

Zajímá vás, jak vidí naše krajské město a jeho zákoutí malíři z Ukrajiny? Pak se vydejte do hradecké Restaurace Hnízdo snů na výstavu jejich čerstvě namalovaných obrazů, která byla 11. září zahájena vernisáží a potrvá až do půlky října. Nenechte si ujít také další akce Dnů ukrajinské kultury v Hradci - sobotní koncert a setkání s literaturou v příštím týdnu.

Hradecké Dny ukrajinské kultury letos zavítají i do Rychnova nad Kněžnou

Ukrajinci, kteří tvoří jednu z nejpočetnějších menšin v Česku, budou už pošesté v září prezentovat svou kulturu v Hradci Králové a v Královéhradeckém kraji. Malířský plenér, interaktivní workshopy s výtvarnými umělci nebo spisovatelkou Oksanou Stohnijovou, koncert, literární večer či výstavu obrazů, to vše nabízí letošní hradecké Dny ukrajinské kultury. Poprvé se Ukrajinci představí také v Rychnově nad Kněžnou. Přijďte se podívat!

Pozvánka na dernisáž obrazů a setkání s ukrajinským malířem Vasylem Bobitou

Ve čtvrtek 26. 7. od 15 hod. se můžete osobně setkat s ukrajinským malířem Vasylem Bobitou, který vystavuje své obrazy ve foyer Krajského úřadu Královéhradeckého kraje (3. - 31. 7. 2018). Touha dál malovat před lety přivedla tohoto představitele Zakarpatské umělecké školy do Česka. Okouzlen Prahou tu vytvořil například osobitý cyklus Stověžatá Praha. Na dernisáži výstavy s hudebním doprovodem také ochutnáte ukrajinskou kuchyni. Pořádají Integrační centrum pro cizince Diecézní charity HK a Regionální ukrajinský spolek ve VČ za podpory Královéhradeckého kraje.

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Hra na bubínky - Camara z africké Guineje

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.

Tancem jsme si blíž, ukázalo letošní Setkání národů

Dvacet šest zemí z celého světa představilo svou kulturu, kuchyni a především své taneční umění na Setkání národů ve čtvrtek 9. listopadu v hradeckém Adalbertinu. Festival každoročně pořádá Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové spolu s partnery. Latinskoamerickou salsu, argentinské tango, africký anebo orientální tanec, to vše si mohli návštěvníci tentokrát i vyzkoušet.

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Papež František zahájil kampaň na podporu migrantů

Share the Journey. Foto: Osservatore Romano

Posílit vztahy mezi migranty, uprchlíky a komunitami. Takový je cíl dvouleté celosvětové kampaně Caritas Internationalis (CI) nazvané „Share the Journey“, kterou dnes v průběhu generální audience zahájil papež František. Tato kampaň představuje odpověď CI na výzvu papeže Františka k otevřenosti vůči lidem na cestě.

Více informací také zde.