Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Na Setkání národů představí svou zemi cizinci, kteří žijí mezi námi

Přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně, ale také etnické workshopy a výstavy, to vše můžete zažít na letošním festivalu Setkání národů v úterý 13. listopadu v hradeckém Adalbertinu. Poprvé se budou prezentovat Argentina, Venezuela, Francie nebo Slovinsko. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z  africké Guineje a interpreti ze Sýrie, Vietnamu i dalších zemí. Festival doprovodí také výstava příběhů z africké osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Prague Cello Quartet v Poličce zazářil

Diváky nacpaný kostel sv. Michalea v Poličce nechtěl čtveřici violoncellistů propustit. Brilantním interpretačním uměním, proloženým trefnými "hláškami", quarteto uhranulo dospělé i děti.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Tříkrálová sbírka pomáhá chudým Indům k univerzitnímu vzdělání

Vysoká inteligence a vynikající studijní výsledky často nestačí k tomu, aby se člověk dostal na vysokou školu. Mladí uchazeči potřebují také dobré rodinné zázemí, motivaci a v neposlední řadě i peníze. Pro nadané Indy ze sociálně slabých rodin proto bývá univerzitní vzdělání nesplnitelným snem.

Každý krok pomáhá - choďte a pomáhejte

Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. Proto se v OZP rozhodli, že snahu o zdravý životní styl podpoří. Choďte a podpořte Domácí hospicovou péči Hradec Králové.DHP navrh loga

Každý den věnovaný sociální práci. To bude Týden sociálních služeb v havlíčkobrodské Charitě

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Ilustrační foto: archiv OCH HB)(Havlíčkobrodsko, Humpolecko) – Akce pro uživatele, ale také pro zájemce z řad široké veřejnosti. A na každý den várka nových, užitečných informací o dostupných sociálních službách v regionu. Oblastní charita Havlíčkův Brod se letos připojí k Týdnu sociálních služeb, který připadá na dny od 8. října. Zájemcům tak přiblíží část své práce v okrese Havlíčkův Brod a na Humpolecku, a to konkrétně v Charitním domově pro matky s dětmi, Centru osobní asistence, Nízkoprahovém klubu BAN!, Charitních pečovatelských službách, Astře – denním centru pro seniory, Domácí hospicové péči nebo ve Středisku charitní pomoci. Týden vyvrcholí v pátek 12. října, kdy se v Literárním klubu Městské knihovny Humpolec uskuteční prodejní výstava výrobků z charitních dílniček spojená s prezentací třinácti služeb havlíčkobrodské Charity působících právě v Humpolci.

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod

Benefiční koncert Evy Henychové a Slávka Klecandra pro domácí hospic

Příjemné, milé, srdečné hudební  setkání s Evou a Slávkem se uskutečnilo v AC klubu v Hradci Králové. Výtěžek je 7 490 Kč.

Den charity 2018 opět ve společnosti dětí

Oblastní charita Hradec Králové oslavila Den charity slavnostním zahájením výstavy obrázků a vyhlášením výsledků výtvarné soutěže dětských prací na téma „Pomáhat je radost“

Hradecký deník aktuálně o výstavbě hospice pro krajské město

Hospic Anežky České v Červeném Kostelci. Foto: archiv Oblastní charity Červený Kostelec

"Hradec Králové je o krok blíže hospicu", je titulek článku, v němž Hradecký deník dne 26. 9. 2018 informuje o projektu výstavby hospicu pro krajské město, který připravuje Charita: "Domácí hospicová péče v Hradci sice je, ale s druhou alternativou je to horší – lůžkový hospic chybí. I to by se však v blízké budoucnosti mělo změnit. »Jsme těsně před podpisem smlouvy na pozemek pro tuto stavbu,« nechal se slyšet ředitel hradecké diecézní Charity Jiří Stejskal a dodal, že zázemí pro tuto službu by mělo vyrůst na pozemku u Stěžer, který charitě převede Královéhradecký kraj." Celý článek si můžete přečíst zde.

Více informací také zde.