Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

Tříkrálová sbírka 2019 je již spočítaná. Děkujeme vám.

Oblastní charita Hradec Králové děkuje za podporu, důvěru a pomoc při  Tříkrálové sbírce. Letošní výtěžek dosáhnul rekordní částky 1 632 029 Kč. Děkujeme Vám.

Tříkrálová koleda končí a v regionech sčítají výsledky

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem za laskavé přijetí koledníků a za důvěru. Díky štědrosti a solidaritě dárců se jim tříkrálové kasičky zatím většinou naplnily zase o něco víc než loni. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným a potřebným v regionech, kde byly příspěvky vybrány. Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

V Hradci Králové budou tři králové koledovat s požehnáním od biskupa Jana Vokála

Víkendové koledování v okolních obcích a městských částech Hradce Králové završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná na cestu biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Do ulic Hradce vyrazí kolem stovky královských trojic a budou prosit o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Tříkrálovou sbírku doprovází i spousta akcí. Přijďte se podívat! Až do 20. ledna mohou také koledníci posílat momentky do celostátní Tříkrálové fotooutěže na facebooku!

Ještě než se tři králové v Humpolci rozprchli do ulic, sešli se u malého Ježíška a jeho rodiny

Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Tříkrálovému koledování v Humpolci už po devatenácté předcházel příjezd tří králů na koních k narozenému Ježíškovi. Živý betlém, mimochodem s živým miminkem, se odehrál před farou na tamním Horním náměstí v sobotu 5. ledna dopoledne po tom, co páter Mgr. Pavel Hroznata Adamec, OPraem. požehnal skupinkám tří králů na cestu v ulicích města. A tradičně mu přihlíželi nejen sami koledníci, ale také lidé z široké veřejnosti, kteří si ještě ve vánočním čase s chutí zazpívali píseň Narodil se Kristus Pán. Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky pořádá na území havlíčkobrodského okresu, Humpolecka a Polenska Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Havlíčkobrodská Charita odstartovala Tříkrálovou sbírku 2019 v centru města

Při tříkrálovém koledování nesmí chybět vtip a úsměv na rtech. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod/Havlíčkobrodsko, Humpolecko, Polensko) - Do centra Havlíčkova Brodu zavítali v pátek 4. ledna tři králové, aby zahájili Tříkrálovou sbírku 2019 v regionu Oblastní charity Havlíčkův Brod. Tentokrát v obchodech a firmách, organizacích a institucích rozdávali tříkrálovské požehnání zástupci havlíčkobrodského Spolku Epigram - Vít Vodrážka, Michaela Krpálková a Lumír Mach. S kytarou a chrastítky v rukách a s písní na rtech nezapomněli navštívit ani tamní radnici, kde je vstřícně přivítali radní v čele se starostou Havlíčkova Brodu Janem Teclem. A jak už bývá příjemným zvykem, tři krále zastavovali i lidé v ulicích, kteří chtěli také přispět do zapečetěné kasičky na pomoc lidem v nouzi z regionu. Hlavní koledování na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku je v plánu na víkend 5. a 6. ledna. S organizací a realizací Tříkrálové sbírky v tomto regionu každoročně pomáhá kolem patnácti set dobrovolníků.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Zahájení Tříkrálové sbírky v Pardubicích

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Benefiční Tříkrálový koncert na České televizi už tuto neděli

Foto: archiv Charity ČR (www.trikralovasbirka.cz)

Nenechte si ujít přímý přenos Tříkrálového koncertu, který Charita Česká republika věnuje všem koledníkům, už tuto neděli 6. ledna od 18 hodin ČT1. Na Hudební scéně Městského divadla v Brně letos vystoupí skupiny Mirai, Zrní, Pavel Callta, Roman Dragoun s kapelou Futurum a Ilona Csáková. Moderovat bude sehraná dvojice Martina Kociánová a Jan Čenský. Během koncertu můžete podpořit Tříkrálovou sbírku odesláním dárcovské sms a uvidíte i reportáže o tom, kde „tříkrálové“ peníze pomáhají. Více také zde.

Slavnostní zahájení tříkrálové sbírky v Pardubicích

Oblastní charita Pardubice ve čtvrtek 3. ledna na Pernštýnském náměstí slavnostně zahájila Tříkrálovou sbírku za účasti prvního náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka a primátora města Pardubic Martina Charváta, kteří nad akcí převzali záštitu. Vystoupil zde světoznámý chlapecký sbor Bonifantes pod vedením Jana Míška a zpěvačka Adéla Krátká. Koledníkům požehnal Otec biskup Josef Kajnek a poděkovala ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková. Pro koledníky připravil dárek v podobě volných vstupenek na veřejné bruslení na Závodišti ředitel Dostihového spolku Pardubice Martin Korba. Při slavnostním zahájením projížděli centrem města díky Apolence z.s. tři králové na koních provázení jízdním oddílem Městské policie Pardubice.

Polička: Tři králové trochu jinak

Trochu jinak, snad ještě atraktivněji, chce Oblastní charita Polička zahájit letošní Tříkrálovou sbírku. Po průvodu, jehož trasa povede namísto Šaffovy a Václavské ulice nově ulicí Vrchlického, se připojí k závěrečnému dění živého betlému, který na náměstí Palackého v sobotu 5. ledna 2019 v 9 hodin ztvární poličtí farníci.

Polička: Chystá se otevření nových prostor pro lidi bez domova

Nízkoprahové denní centrum Charity je určeno lidem bez přístřeší nebo žijícím ve velmi špatných bytových podmínkách. Nízkoprahové denní centrum Charity je určeno lidem bez přístřeší nebo žijícím ve velmi špatných bytových podmínkách.

Zapojte se do projektu

ADOPCE NA DÁLKU®

a pomozte chudým dětem v Indii získat vzdělání.

Více informací také zde.