Den Charity 2020

Den Charity 2020

19. 9. 2020, 08:15 - 4. 11. 2020, 17:00 Hradec Králové, Červený Kostelec, Letohrad, Hlinecko, Havlíčkobrodsko, Žireč u Dvora Králové n/L, Ch Benefiční akce, Beseda, Koncert, Ostatní, Den otevřených dveří, Akce pro veřejnost, Výstava

Je tu podzim a s ním i tradiční celostátní kampaň DEN CHARITY! Akci pořádá Charita Česká republika u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. V našich regionech pro vás Charity také připravily různé akce pro malé i velké – pěší a cyklistickou pouť, benefiční běh, dny otevřených dveří, bylinkobraní, koncerty, výstavy i další zajímavý program. Přijďte se podívat!

Červený Kostelec: BĚH PRO HOSPIC, v sobotu 19. září od 8:15 hod., Háčko (Manž. Burdychových 245). Jestli máte rádi pohyb pro dobrou věc, neváhejte a přijďte si zaběhat!

7. ročník benefičního běhu pro všechny věkové kategorie pořádá Oblastní charita Červený Kostelec. Registrace je spuštěna. Letošní tváří Běhu pro hospic bude Pavla Rybová Hamáčková, halová mistryně světa ve skoku o tyči. Výtěžek akce bude věnován na podporu hospicové péče. Více také na www.behprohospic.cz.

Žireč u Dvora Králové n/L: BYLINKOBRANÍ VOL. 2, v neděli 20. září od 9 do 18 hod. v areálu Žireč (čp. 1). Přijeďte objevit rozkvetlou bylinkovou zahradu v barokním areálu v Žirči a zjistěte, jestli naše bylinky skutečně léčí. 

Čeká Vás pohodový den se zajímavým programem vč. prezentace středověkých řemesel. Vaší návštěvou pomůžete dobré věci. Z výtěžku bude podpořena rehabilitace pro nemocné roztroušenou sklerózou, kteří mají v Areálu Žireč svůj domov. Více také na odkaze: https://www.arealzirec.cz/cs/akce/2020-04-bylinkobrani.

Chlumek u Luže: Pouť lidí dobré vůle za nemocné a trpícív sobotu 26. září. Vydejte se s charitou na pouť lidí dobré vůle pěšky nebo na kole!

Oblastní charita Pardubice, Farní charita Chrudim a Oblastní charita Nové Hrady u Skutče srdečně zvou na pěší a cyklistickou pouť na Chlumek u Luže. Pro zájemce bude opět vypraven autobus z Pardubic a Chrudimi.

Slavnostní mše svatá bude přenášena i online na odkaze: https://youtu.be/26b4dnozrgE, pro vás, kteří se nemůžete pouti účastnit osobně. Více informací se dozvíte na www.pardubice.charita.cz, www.chrudim.charita.cz a www.novehrady.charita.cz.

Havlíčkobrodsko: Den Charity 2020, 21. - 27. září - Všechny akce středisek Oblastní charity Havlíčkův Brod byly bohužel zrušeny s ohledem na zhoršující se situaci ohledně pandemie koronaviru a zpřísňující se opatření MZČR. Děkujeme za pochopení.

Více na www.hb.charita.cz a na facebooku.

Červený Kostelec: Benefiční koncert Novoměstské filharmonie, 25. října od 17:00 hod., Divadlo J. K. Tyla. Přijďte podpořit Mobilní hospic Anežky České!

Benefiční koncert na podporu Mobilního hospice Anežky České. Více na www.hospic.cz.

Hradec Králové, Hlinsko, Skuteč a Předhradí: Výstavy a besedy Adopce na dálku, září - říjen. Poznejte příběhy úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku hradecké Diecézní charity, který pomáhá indickým dětem získat vzdělání!

  • Za naše úspěchy vděčíme Vám, 3. září – 30. října, venkovní areál Biskupského gymnázia B. Balbína v Hradci Králové
  • Interaktivní výstava příběhů z Indie, 14. září – 12. října, Infocentrum Hradec Králové (Eliščino nábřeží)
  • Za naše úspěchy vděčíme Vám I., 7. září – 30. října, Multifunkční centrum Hlinsko
  • Svět indických dětí, 7. září – 30. října, děkanský kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Skutči. V pátek 16. října vás zveme také na besedu od 17:45 hod. na faře.
  • Beseda o životě dětí v Indii, 8. října od 18:45 hod., Obecní úřad v Předhradí

Přijďte se podívat! Více také na www.adopce.hk.caritas.cz.

Letohrad: Den otevřených dveří v Centru Pod střechou, ve středu 4. listopadu od 13 do 17 hod., Centrum Pod střechou (Taušlova 714). Přijďte si prohlédnout nově zrekonstruované zázemí sociálních služeb Oblastní charity Ústí nad Orlicí a rozšířených prostor Rodinného centra Mozaika!

V doprovodném programu vás čeká také tvoření pro malé i velké. Více také na www.uo.charita.cz.

Oslavte s námi Den Charity 2020!

Charity ve Dvoře Králové nad Labem, Litomyšli, Poličce nebo Dolním Újezdě pořádají ke Dni Charity akce pro své zaměstnance a dobrovolníky.

Všechny akce se uskuteční v souladu s aktuálními opatřeními v souvislosti s pandemií Covid-19.