Kde nás najdete

Adresa

Šafaříkova 666/9, Hradec Králové 50002

Provozní doba

pondělí  9:00 - 17:00; úterý, středa  9:00 - 18:30; čtvrtek 9:00 - 15:30 hod., pátek  9:00 - 15:00 hod. (uvítáme předchozí domluvu schůzky tel. nebo emailem)

Oblast působnosti

Královéhradecký kraj

Na koho se můžete obrátit

Bc. Anna Brázdová

vedoucí centra, koordinátorka programu Evropská dobrovolná služba a mezinárodního programu DofE
Tel.: 731 402 295 E-mail: WgAkO0h7g_BFRYUS3dkmRb~lWlkmb

PhDr. Jana Šebová

koordinátorka programu Gabriel
Tel.: 731 402 209 E-mail: 58AkOc98-onjGK.cT-nBZd5kT-M

Eliška Škrdlová

koordinátorka programu Rafael a mezinárodního programu DofE
Tel.: 733 270 511 E-mail: 0evC1Z2k6kqv5f56LTuuO15j4mnCO1p

Bc. Veronika Stránská

koordinátorka Regionálního dobrovolnictví a programu Michael
Tel.: 733 255 221 E-mail: c.Ey47a7TlGBR.icW7c-Y929WkvDRc29g

Oxana Evsina

vedoucí klubu Integráček
Tel.: 737 419 253 E-mail: -qnxRW9n%bAkQOQ%65pk87j7%5pJ

Nela Čečerová

vedoucí integrační skupiny
Tel.: 733 261 091 E-mail: 9.ykO1990kBFRYUS3dkmRb~lWlkmb

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Jiná pomoc

Typ služby

Poskytovatel
Diecézní katolická charita Hradec Králové

Kraj
Královéhradecký kraj

Způsob poskytování
ambulantní, terénní

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, osoby s tělesným postižením, osoby se zrakovým postižením, osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovaným postižením, osoby s chronickým onemocněním, osoby s chronickým duševním onemocněním, rodiny s dítětem / dětmi, děti a mládež od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy, imigranti a azylanti

Činnosti

koordinace činnosti dobrovolníků

Další informace

Posláním Dobrovolnického centra Diecézní charity Hradec Králové (DCH HK) je realizace dobrovolnických programů a pomoc organizacím poskytujícím sociálních služeb zapojit dobrovolníky do své činnosti.

Dobrovolníkům nabízíme

• Akreditované dobrovolnické programy: RAFAEL pro práci s cizinci, MICHAEL pro práci s dětmi a mládeží, GABRIEL na pomoc seniorům a pacientům v nemocnici a pacientům v nemocnici, nevidomým a slabozrakým v TyfloCentru Hradec Králové, EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY (dříve Evropská dobrovolná služba), JEDNORÁZOVÉ AKTIVITY - výpomoc v administrativě, při benefičních akcích apod.
  • Zprostředkování informací o dobrovolnických příležitostech v organizacích poskytujících sociální služby v okrese Hradec Králové
  • Regionální dobrovolnictví - snažíme se také podpořit neziskové organizace, které pracují s dobrovolníky v jiných okresech, než je Hradec Králové, a zároveň nabídnout zájemcům i možnosti pomoci mimo krajské město.
  • Proškolení, pojištění, průběžné doprovázení
  • Zprostředkování dobrovolnické služby u nás i v dalších organizacích

Podpora pro pomáhající organizace - Jak Vám s dobrovolníky pomůžeme?

• Příprava na dobrovolníky: pomůžeme Vám najít ve Vaší organizaci prostor pro zapojení dobrovolníků, proškolíme personál (můžeme udělat i besedu pro klienty), nastavíme spolupráci podle Vašich představ
  • Nábory a výběr dobrovolníků: zajistíme propagaci Vaší organizace a najdeme dobrovolníky, které potřebujete; se zájemci o dobrovolnictví se sejdeme, proběhne individuální pohovor
  • Vyslání do organizace: zajistíme potřebné dokumenty, sepsání smlouvy o dobrovolnické službě, uvedeme dobrovolníka do Vaší organizace
  • Pojištění: dobrovolníky pojistíme proti škodě na zdraví či majetku (jak vlastního, tak klienta, tak i samotné organizace)
  • Proškolení dobrovolníků: na úvod dobrovolníka proškolíme pro práci s cílovou skupinou klientů, popř. také v dalších potřebných oblastech (BOZP, PO, kodex organizace)
  • Evidence dobrovolníků: vedeme databázi dobrovolníků, včetně jejich aktivity a výkazů práce
  • Supervize a průběžná podpora dobrovolníků: zajistíme pravidelná supervizní setkání (skupinová nebo individuální) s kvalifikovaným supervizorem
  • Motivace a hodnocení dobrovolníků: vydáváme potvrzení o dobrovolnické službě, dle výkazů práce dobrovolníka (kvantitativní) a zpětné vazby ze strany přijímající organizace a jejích klientů (kvalitativní), oceňování dobrovolníků

Více informací naleznete zde.