Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

CELOSTÁTNÍ DOPROVODNÉ AKCE

• TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT v neděli 6. ledna 2019 v 18:00 hod. v přímém přenosu na ČT 1. Vystoupí: Pavel Callta, Ilona Csáková, Roman Dragoun s kapelou Futurum, skupiny Mirai a Zrní. Moderují: Martina Kociánová a Jan Čenský (změna programu vyhrazena)
  • TŘÍKRÁLOVÁ FOTOSOUTĚŽ 2019 - KDE KOLEDUJEME pro koledníky

Více na www.trikralovasbirka.cz a na facebooku.

DOPROVODNÉ AKCE A KOLEDOVÁNÍ V NAŠICH REGIONECH

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Ι PARDUBICKÝ KRAJ Ι STŘEDOČESKÝ KRAJ Ι KRAJ VYSOČINA Ι LIBERECKÝ KRAJ

Královéhradecký kraj

ČERVENÝ KOSTELEC a JAROMĚŘ:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka v Červeném Kostelci a okolí, 3. - 7. 1. v Jaroměři + okolí
  • 5. 1. (8:00) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kostel sv. Jakuba Většího, Červený Kostelec)
  • 5. 1. (17:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Jakuba, Jaroměř) - účinkují sbory Ostrováček a Kapa. Pořádá ZŠ Na Ostrově a Gymnázium J. Žáka na podporu Tříkrálové sbírky. Více na www.domovsvatehojosefa.cz.
  • 6. 1. (17:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Jakuba Většího, Červený Kostelec) - účinkují Komorní orchestr Slávy Vorlové, pěvecké sbory Dalibor z Hronova a Hron z Náchoda. Více na www.ochck.cz.

DOBRUŠKA:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka v Dobrušce a okolí.
  • 6. 1. (17:00) ZPÍVÁNÍ KOLEDNÍKŮ (Nám. F. L. Věka, Dobruška) - zhasnutí vánočního stromu, vystoupení koledníků a vyhlášení výsledků sbírky. Více na www.dobruska.charita.cz.

HRADEC KRÁLOVÉ:

• 4. - 8. 1. Tříkrálová sbírka v Hradci Králové a hradeckém okrese
  • 8. 1. (8:00) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM – biskup Jan Vokál (katedrála sv. Ducha, HK). Více na www.charitahk.cz.

DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM:

• 3. - 6. 1. Tříkrálová sbírka ve Dvoře Králové n. L. a okolí
  • 3. 1. (16:30) ROZESLÁNÍ KOLEDNÍKŮ (Římskokatolická fara Dvůr Králové n/L) - požehnání koledníkům
  • 12. 1. (15:00) FILM PRO KOLEDNÍKY (Kino Svět, Dvůr Králové n/L) - promítání filmu za odměnu a poděkování koledníkům. Více na www.dk.charita.cz.

JIČÍN:

• 4. - 5. 1. Tříkrálová sbírka v Jičíně a okolí (Novopacko, Hořice, Lomnice nad Popelkou)
  • 6. 1. (16:00) BETLÉMSKÁ HVĚZDA (Zámek Jičín, porotní sál) - komponovaný benefiční pořad (ne)vážné muziky na podporu Tříkrálové sbírky. Více na www.jicin.charita.cz.

NÁCHOD:

• 3. - 6. 1. Tříkrálová sbírka na Náchodsku, 5. 1. v Náchodě
  • 5. 1. (9:00) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (Mlýnská 189).
  • Překvapení pro koledníky za odměnu. Více na www.nachod.charita.cz.

RYCHNOV:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka v Rychnově nad Kněžnou a okolí
  • 4. 1. (18:00) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM na rytmické mši svaté (kostel sv. Havla, Rychnov n. K.)
  • 5. 1. (14:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Nanebevzetí Panny Marie, Neratov v Orlických horách). Více na www.rychnov.charita.cz.

TRUTNOV:

• 4. - 13. 1. Tříkrálová sbírka v Trutnově a okolí
  • 4. 1. ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kostel Narození Panny Marie, Trutnov)
  • 6. 1. TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Narození Panny Marie, Trutnov) - účinkuje a pořádá pěvecký sbor Chorea Corcontika na podporu Tříkrálové sbírky. Více na www.trutnov.charita.cz.

Pardubický kraj

DOLNÍ ÚJEZD (U LITOMYŠLE):

CHRUDIM:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka v Chrudimi a okolí.
  • 5. 1. ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (Chrudim, Nasavrky, Bojanov, Slatiňany, Ronov n. D.). Více na www.chrudim.charita.cz.

LITOMYŠL:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka v Litomyšli a okolí
  • 5. 1. (9:00) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (před kostelem Povýšení sv. Kříže, Litomyšl)
  • 10. 1. (18:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Povýšení sv. Kříže, Litomyšl) - účinkují pěvecké sbory KOS a LILIUM
  • 12. a 19. 1. TŘÍKRÁLOVÉ PLAVÁNÍ (Městský bazén Litomyšl) - poděkování a odměna pro koledníky. Více na www.litomysl.charita.cz.

NOVÉ HRADY U SKUTČE:
  • 5. 1. Tříkrálová sbírka v Chotovicích, Skutči, Proseči + okolí a na Hlinecku
  • 5. 1. (9:00) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (Římskokatolická fara Hlinsko, Skuteč a Proseč)
  • 13. 1. (15:00) ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE PRO KOLEDNÍKY (Římskokatolická fara, Proseč) - posezení s občerstvením a výtvarným tvořením pro koledníky. Více na www.novehrady.charita.cz.

PARDUBICE:

• 3. - 10. 1. Tříkrálová sbírka na Pardubicku
  • 3. 1. (9:30) SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY (Pernštýnské nám., Pardubice)

koledníkům požehná pomocný biskup Josef Kajnek. V programu vystoupí Adéla Krátká a pěvecký sbor Bonifantes pod vedením Jana Míška. Před zahájením projedou starým městem také tři králové na koních díky sdružení Apolenka z.s. Tříkrálovým koledníkům poděkuje ředitelka Oblastní charity Pardubice Mgr. Marie Hubálková, 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA a primátor města Ing. Martin Charvát.

• 6. 1. (16:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Bartoloměje, Pardubice) - účinkuje chrámový sbor pod vedením prof. J. Kuchválka.

• 9. 1. (18:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Bartoloměje, Pardubice) - účinkují pěvecké sbory Pernštýn-Ludmila-Suk pod vedením Martina Berana, doprovod Ondřej Hromádko.
  • 12.1. (16:00 - 19:00) TŘÍKRÁLOVÁ DISKOTÉKA PRO KOLEDNÍKY (Maxim, Holice) - hraje DJ Martin Zíma. Více na www.pardubice.charita.cz.

POLIČKA:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka v Poličce a okolí
  • 5. 1. (9:00 - 9:30) ŽIVÝ BETLÉM S TŘÍKRÁLOVÝM PRŮVODEM (Nám. Palackého) - k živému betlému se zvířátky a hudbou, který pořádá poličská farnost, se připojí tříkrálový průvod z Charity vedený králi na koních. Koledníkům a všem přítomným požehná pan farář. Více na www.policka.charita.cz.

PŘELOUČ:

• 4. – 7. 1. Tříkrálová sbírka v Přelouči a okolí
  • 13. 1. (17:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT ŽÁKŮ ZUŠ Přelouč (kostel sv. Jakuba, Přelouč). Více na www.prelouc.charita.cz.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ:

• 1. - 14. 1. Tříkrálová sbírka na Orlickoústecku
  • 6. 1. (17:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel Nanebevzetí Panny Marie, Ústí nad Orlicí)
  • 12. 1. (17:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (kostel sv. Jakuba, Česká Třebová). Více na www.uo.charita.cz.

Středočeský kraj

KUTNÁ HORA:

• 5. - 13. 1. Tříkrálová sbírka v Kutné Hoře a okolí (o víkendech, v Kutné Hoře a většině obcí 5. 1.)
  • 5. 1. (9:30) ŽEHNÁNÍ KOLEDNÍKŮM (kostel sv. Jakuba Kutná Hora a katedrála Nanebevzetí Panny Marie).
  • 6. 1. (15:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (katedrála Nanebevzetí Panny Marie v Kutné Hoře - Sedlci) - účinkuje Kutnohorská schola a žáci ZUŠ Kutná Hora. Pořádá farnost Sedlec ve prospěch Tříkrálové sbírky. Více na www.kh.charita.cz.

Kraj Vysočina

HAVLÍČKŮV BROD, HUMPOLEC:

• 5. 1. Tříkrálová sbírka na Havlíčkobrodsku a Humpolecku
  • 5. 1. (9:00) ŽIVÝ BETLÉM (Horní nám., Humpolec) - podevatenácté zahájí Tříkrálovou sbírku ve městě živý betlém. K malému Ježíškovi dorazí tři králové na koních. Všem koledníkům se dostane požehnání a poté vyrazí do ulic.
  • 5. 1. (18:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (fara, Přibyslav) - tradiční zakončení Tříkrálové sbírky ve městě, dobrovolné vstupné od návštěvníků putuje do tříkrálové kasičky.
  • 6. 1. (14:00) ČTVRTÝ Z MUDRCŮ (Nížkov, farnost Velká Losenice) - putovní hra „Čtvrtý z mudrců“ tradičně doprovodí sbírku ve farnosti. Pojednává o čtvrtém mudrci, který se třemi králi nedošel, protože po cestě konal dobré skutky a s Ježíšem se setkal až v okamžiku jeho ukřižování. V představení hraje až sedm desítek dětí i dospělých.
  • 13. 1. (16:00) TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT (ZUŠ G. Mahlera, Humpolec) - na tradičním koncertu ve prospěch Tříkrálové sbírky účinkuje pěvecký sbor Tucet. Více na www.hb.charita.cz.

Liberecký kraj

JILEMNICE:

• 3. - 13. 1. Tříkrálová sbírka v Jilemnici a okolí.
  • 13. 1. (15:00) FILM PRO KOLEDNÍKY (Kino 70, Jilemnice). Promítání filmové pohádky Čertí brko pro koledníky za odměnu. Více na www.jilemnice.charita.cz.

STUDENEC:

Tříkrálová sbírka 2019 - Děkujeme za Vaši štědrost!

Zapojte se do projektu

ADOPCE NA DÁLKU®

a pomozte chudým dětem v Indii získat vzdělání.

Více informací také zde.