POHLEDEM OBJEKTIVU: Jarní charitativní bazar ve Zvonečku

Zahájení Jarního charitativního bazaru. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) – Módní přehlídkou odstartoval v pondělí 24. dubna odpoledne již šestý ročník Jarního charitativního bazaru, který až do pátku 28. dubna tradičně hostí havlíčkobrodské Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Slavnostního a také zábavného zahájení se zúčastnili nejen zástupci pořadatelů, tedy Zvonečku a spolku Metoděj, ale také zástupci havlíčkobrodské nemocnice, starosta města Havlíčkův Brod Mgr. Jan Tecl, MBA či početný zástup dalších zájemců. Mezi modely a modelkami byli jak děti, tak dospělí a všichni si za odvahu vystoupit před početným publikem zasloužili hlasitý potlesk. Po společném fotografování již následovalo samotné nakupování.

Dva roky po zemětřesení Nirjala opět věří v budoucnost

Nirjala s babičkou a dívkou ze sousedství, které pletou copy (foto: Charita Švýcarsko).

Před dvěma lety, 25. dubna 2015, postihlo Nepál ničivé zemětřesení. Vyžádalo si 9 000 obětí a v nejvíce postiženém okrese Sindhupalchok severozápadně od Káthmándú strhlo až 95 % budov včetně 89 % školních tříd. Charita ČR proto ve spolupráci s Charitou Švýcarsko v oblasti buduje nové školy odolné přírodním katastrofám.

Dubnový dobrovolnický Neratov

Jedenáct statečných dobrovolníků se vypravilo i přes ledovou a mrazivou předpověď počasí na brigádu do dalekého Neratova. A stálo to za to :-). Užili jsme si to!kruh dobrovolníků

Slavnostní vyhlášení výsledků překladatelské soutěže ke Dni mateřských jazyků

Srdečně Vás zveme na slavnostní vyhlášení překladatelské soutěže pro děti a mládež ke Dni mateřských jazyků, které se uskuteční v úterý 2. 5. od 16 hod. v Knihovně města Hradec Králové (KMHK). Připravili jsme pro Vás také čtení z knihy Cák a Flíček - "Jak přišli na svět" v osmi světových jazycích, setkání s autorkou, hudební vystoupení i etnické ochutnávky.

25 LET CHARITY V KRÁLOVÉHRADECKÉ DIECÉZI

Letos uplynulo čtvrtstoletí od chvíle, kdy otec arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní katolické charity Hradec Králové. 25. výročí vzniku si tento rok připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude 2. června sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově, kterou celebrují biskup J. E. Mons. Jan Vokál, prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár s hostujícími biskupy a kněžími. Na mši budou oceněni pracovníci a dobrovolníci Charit. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana pod střechou obnoveného poutního kostela.

Snídaně s přáteli domácí hospicové péče

Netradičně snídaně se zdravotními sestřičkami si mohli již podruhé užít členové klubu Přátelé Domácí hospicové péče Hradec Králové.V komorním prostředí byla opět příjemná nálada. domácí hospicová péče

Ocenění korunovalo dlouholetou činnost charitní dobrovolnice Heleny Míkové

Charitní dobrovolnice Helena Míková přebírá cenu Křesadlo z rukou chotěbořského starosty Ing. Tomáše Škaryda. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod, Chotěboř) – Křesadlo za rok 2016 si ze sálu Základní umělecké školy v Chotěboři ve čtvrtek 20. dubna odvezla Helena Míková, dlouholetá dobrovolnice Oblastní charity Havlíčkův Brod. Ocenění pro dobrovolníky, kteří se nezištně zapojují do práce prospěšné pro ostatní, převzala z rukou chotěbořského starosty Ing. Tomáše Škaryda za účasti dalších šesti nominovaných dobrovolníků, starosty Havlíčkova Brodu Mgr. Jana Tecla, MBA, místostarostky Havlíčkova Brodu Bc. Ivany Mojžyškové a dalších hostů.

Kardinál Luis Antonio Tagle o migraci

Kardinál Tagle se svým dědečkem a babičkou.

„Můj dědeček se narodil v Číně. Jeho matka byla velmi chudá, a proto syna poslala s příbuzným cestujícím na Filipíny. Právě tam jsem se narodil a vyrůstal. I moje rodina proto stojí na základech migrace,“ popisuje kardinál Luis Antonio Tagle, prezident Caritas Internationalis.

Nabídka semináře na téma "Očkování v souvislostech" v Letohradě

10.5. od 16 do 19 h. v Centru pod střechou v Letohradě, rezervace a záloha 120 Kč nutná předem, tel. 731 402 336

Hradecká Oblastní charita plní poslední přání dožít doma

Ještě před pár lety bylo nemyslitelné, aby si nevyléčitelně nemocný člověk mohl dožít svůj život, kde si přeje. Téma, které bylo po dlouhý čas tabu, se opět otevřelo a především zrealizovalo díky domácím hospicům.

DHP navrh loga

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz