Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Chceme Danečka posunout ve vývoji zase o kousek dál, říká vedoucí brodského Střediska rané péče

Jarní charitativní bazárek - výzva k nošení oblečení od 12. března 2018. (Havlíčkův Brod) – Dvouletý Daniel z Havlíčkobrodska vypadá na první pohled jako zdravý, zvídavý chlapeček, kterému nic nechybí. Narodil se v osmatřicátém týdnu a bez významnějších komplikací. Jenže už v porodnici lékaři projevili podezření na vrozenou vývojovou vadu. Daneček absolvoval genetické testy i další vyšetření, které potvrdily velice vzácnou diagnózu. Ta s sebou nese zdravotní problémy a především otazníky nad tím, jak se chlapec bude dále vyvíjet.

Farní charita Třebechovice p. Orebem sloučena s Oblastní charitou Hradec Králové.

Farní charita Třebechovice pod Orebem dnem 31. 12. 2017 zanikla. Jejím právním nástupcem, přebírajícím všechny závazky, je Oblastní charita Hradec Králové.

Raná péče prezentovala péči v královéhradecké nemocnici

Návštěva biskupa v královéhradecké fakultní nemocnici u příležitosti Dne nemocných se stala již tradicí. Vzácným hostům představilo služby Středisko rané péče Sluníčko.Středisko rané péče Sluníčko

Oblastní charita Hradec Králové pomáhá i malým dětem z Královédvorska

Středisko rané péče SluníčkoSkutečnost, že se narodí dítě se zdravotním postižením je pro rodiny zdrcující. Radost z narození miminka střídá beznaděj, smutek, trápení a obavy o jeho budoucnost. Poradkyně rané péče jsou těmto okamžikům profesně velice blízko.

Zvoneček: Masopustní veselí v Havlíčkově Brodě je po roce zpět

Masopustní jarmark v Havlíčkově Brodě v roce 2017(Havlíčkův Brod) - Havlíčkobrodští se i letos mohou těšit na tradiční Masopustní jarmark s programem na Havlíčkově náměstí. Letos vychází na neděli 11. února. Kdo by měl čas a chuť užít si veselí přímo v centru dění, má opět možnost přihlásit se ve Zvonečku a stát se jednou z masek v průvodu.

Světový den nemocných - i hradecká Oblastní charita pomáhá

11. únor - Světový den nemocných - je připomínkou lidské křehkosti. Vyjadřuje solidaritu s těmi, kteří jsou nemocní, trpí a strádají, ale i naději na uzdravení. Péči nemocným poskytují zdravotní sestřičky hradecké Oblastní charity již 26 let, pět let již doprovází nevyléčitelně nemocné.

Charitní ošetřovatelská službaDomácí hospicové á péče

Český rozhlas Vysočina: Humpolecký Šatník dává práci těm, kteří ji obtížně hledají

(Humpolec, Vysočina) - Redaktor Českého rozhlasu Vysočina Vít Palacký navštívil v minulém týdnu humpolecké Středisko charitní pomoci, známé jako Šatník, aby si mohl popovídat s pracovnicemi, které kvůli různým znevýhodněním nemohly najít delší dobu práci. Dokázal je zaměstnat právě až Šatník při havlíčkobrodské Charitě. Jednou ze znevýhodněných skupin jsou lidé nad padesát let. Úřad práce eviduje na Vysočině tisíce takových lidí, pro které je obtížné sehnat zaměstnání. O svých zkušenostech redaktorovi vyprávěla naše spokojená pracovnice.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vykoledované peníze pomohou nemocným a potřebným v našich regionech i v zahraničí

Podtrženo, sečteno. Koledníkům v hradecké diecézi se letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun. Z darovaných peněz budou podpořeny především charitní služby pro nemocné a potřebné v těch regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí. „Jsem rád, že tříkrálová tradice, která i pomáhá a přirozeně propojuje všechny generace, oslovuje stále více lidí a dobrovolníků," říká RNDr. Jiří Stejskal, ředitel Diecézní charity Hradec Králové: "Děkujeme všem štědrým dárcům za důvěru a koledníkům za velkou pomoc.“

Tříkrálová sbírka 2018 byla na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku rekordní

Ilustrační foto. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko/Polensko) – Do sídla Oblastní charity Havlíčkův Brod doputovaly poslední výsledky Tříkrálové sbírky 2018 z obcí v havlíčkobrodském okrese, na Humpolecku a Polensku. Ve všech 450 kasičkách se dohromady ukrývalo neuvěřitelných 2 360 880,45 korun.

Více informací také zde.