ZÁMĚRY CHARIT PRO TŘÍKRÁLOVOU SBÍRKU 2017

Výtěžek sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná.

Červený Kostelec I Dobruška I Dolní Újezd I Dvůr Králové n/L I Havlíčkův Brod I Hradec Králové I Chrudim I Jičín I Jilemnice I Kutná Hora I Litomyšl I Náchod I Nové Hrady u Skutče I Nové Město n. Met. I Pardubice I Polička I Přelouč I Rychnov n/K I Studenec u Horek I Trutnov I Třebechovice pod Orebem I Ústí nad Orlicí

Oblastní charita Červený Kostelec

• Hospic Anežky České - pořízení, údržba a opravy zařízení a vybavení hospice, nákup zdravotnického materiálu
  • Domov sv. Josefa pro nemocné roztroušenou sklerózou - obnova, údržba a opravy technického vybavení, nákup zdravotnického materiálu
  • Mobilní hospic Anežky České - pořízení zařízení a vybavení, zlepšení dostupnosti služby v terénu
  • Charitní pečovatelská služba Červený Kostelec - zlepšení dostupnosti služby v terénu
  • Mateřské centrum Slůně Úpice - dovybavení a nákup materiálu pro tvořivou a výtvarnou činnost
  • Mateřské centrum Háčko - dovybavení centra, nákup materiálu pro tvořivou činnost - výtvarné potřeby
  • Charitní pečovatelská služba Hostinné - dovybavení a údržba Penzionu Domov, zlepšení dostupnosti v terénu
  • Přímá pomoc - mimořádná individuální sociální nebo zdravotní pomoc
  • Mimořádné situace - krytí nákladů vzniklých při odstraňování následků povodní, požárů apod.
  • Dar na realizaci humanitárních projektů v zahraničí - rozvoj humanitárních projektů v Indii a Hondurasu*

Farní charita Dobruška

• Osobní asistence - podpora služby v regionu, nákup služebního vozu
  • Půjčovna zdrav. pomůcek - nákup zdrav. pomůcek
  • Přímá pomoc lidem v tísni - přímá pomoc rodinám a lidem v nouzi, rodinám s dítětem se zdravotním postižením, sociálně slabým a potřebným

Farní charita Dolní Újezd

• Charitní pečovatelská služba - příspěvek na provoz služby a odkup sociálního automobilu, nákup kompenzačních pomůcek
  • Charitní ošetřovatelská služba - příspěvek na provoz služby, nákup zdravotnického materiálu a kompenzačních pomůcek

Farní charita Dvůr Králové n/L

• Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Střelka - zajištění provozu a nákup drobných sport. pomůcek
  • Osobní asistence - zajištění provozu služby
  • Občanské poradna ve Dvoře Králové n/L, Hořicích a Jaroměři - zajištění provozu služeb
  • Přímá pomoc - pomoc osobám, které se ocitly v nouzi a chtějí svou situaci aktivně řešit

Oblastní charita Havlíčkův Brod

• Komplexní zajištění služeb klientovi - zajištění fakultativních služeb pro klienty, zejména svoz klientů a poskytování odborných terapií hendikepovaným (canisterapie, hippoterapie atd.)
  • Půjčovna kompenzačních pomůcek - nákup kompenzačních pomůcek, zajištění provozu půjčovny
  • Ostatní charitní služby pro potřebné a nemocné - příspěvek na provoz
  • Přímá pomoc potřebným pro řešení akutních situací, kde již byla využita veškerá dostupná pomoc ze strany státu, obcí i rodiny

Oblastní charita Hradec Králové

• Domácí hospicová péče - zajištění poskytování služby včetně půjčování rehabilitačních a kompenzačních pomůcek
  • Středisko rané péče Sluníčko - zajištění poskytování služby pro rodiny pečující o děti s postižením v raném věku
  • Odborné sociální poradenství - zajištění služeb Poradny Domácí hospicové péče a Poradny pro lidi v tísni Hradec Králové

Diecézní katolická charita Hradec Králové

• Podpora dobrovolnického centra
  • Provoz skladu humanitární pomoci
  • Pomoc při integraci cizinců v regionu
  • Podpora projektu Ke kvalitě v Charitě - metodická podpora kvality poskytování sociálních služeb v Charitách
  • Přímá pomoc osobám v nouzi
  • Podpora humanitárních projektů v zahraničí

Farní charita Chrudim

• Charitní pečovatelská služba - příspěvek na nákup automobilu pro zvýšení dostupnosti pečovatelské služby a na provozní činnost
  • Občanské poradna - příspěvek na provozní činnost a dovybavení poradny
  • Osobní asistence - podpora rozvoje a provozu služby
  • Dobrovolnické centrum - podpora rozvoje a provozu centra
  • Pomoc v krizi rodinám i jednotlivcům

Oblastní charita Jičín

• Podpora dobrovolnických aktivit - zajištění dobrovolnických programů na pomoc znevýhodněným dětem, sociálně slabým rodinám s dětmi, seniorům a lidem se zdravotním hendikepem (provoz a nákup materiálu pro práci dobrovolníků s klienty)
  • Nízkoprahové kluby PoHoDa, Exit a Relax - zajištění provozu, nákup materiálu a vybavení pro práci s dětmi a mládeží
  • Přímá pomoc v regionu - pomoc zejména rodinám s dětmi a seniorům, kteří se ocitly v těžké krizové situaci
  • Práce s ohroženými rodinami - zajištění odborné pomoci rodinám s dětmi, ve kterých dochází vlivem nepříznivé situace k ohrožení dítěte
  • Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi na Semilsku - zajištění pomoci sociálně slabým rodinám s dětmi v oblasti péče o dítě, domácnost atd. (nový projekt od 1. 1. 2017)

Oblastní charita Jilemnice

• Mateřské centrum, humanitární sklad - zajištění služeb, příspěvek na provoz a nákup výtvarných potřeb pro mateřské centrum

Oblastní charita Kutná Hora

• Středisko Na Sioně - dokončení stavebních úprav střediska, které pomáhá rodinám s hendikepovanými dětmi, vytvoření zázemí pro ambulantní služby
  • Sociálně terapeutická dílna - zajištění aktivit a provozu dílny pro lidi se zdravotním postižením
  • Dobrovolnické centrum Kutná Hora a Čáslav - zajištění dobrovolnické činnosti v nemocnici, LDN a domově důchodců
  • Rodinné centrum Kopretina - zajištění programů pro rodiče s dětmi na rodičovské dovolené

Farní charita Litomyšl

• Odlehčovací služby Respitní péče Jindra - příspěvek na provozní činnost střediska, které pomáhá rodinám pečujícím o nemohoucí blízké
  • Dobrovolnické centrum - příspěvek na provoz centra
  • Přímá pomoc - pomoc rodinám s dětmi v tíživé životní situaci, která ohrožuje vývoj dítěte

Farní charita Náchod

• Dům na půli cesty - podpora provozních nákladů, vybavení a služeb pro mladé lidi bez domova
  • SV. ANNA - Domov pro matky s dětmi - podpora provozních nákladů, vybavení a služeb azylového domu pro matky s dětmi v tísni
  • Charitní ošetřovatelská a pečovatelská služba - podpora provozních nákladů a vybavení
  • Přímá pomoc v regionu - podpora rodin a osob v nouzi, pomoc seniorům a nemocným, aktivity pro děti a mládež, podpora znevýhodněné a handicapované mládeže

Oblastní charita Nové Hrady u Skutče

• Rekonstrukce zázemí v Hlinsku - vybudování zázemí pro charitní služby sociálně terapeutické dílny, charitní pečovatelská služba, osobní asistence a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi
  • Nákup vozidla pro ambulantní služby - příspěvek na splátky vícemístného speciálně upraveného vozu pro přepravu klientů

Diecézní charita HK - Nové Město nad Metují

• Přímá pomoc - pomoc osobám a rodinám v regionu, které se ocitly v nouzi a chtějí svoji situaci aktivně řešit
  • Projekt Ke kvalitě v Charitě - metodická podpora kvality sociálních služeb

Oblastní charita Pardubice

• Pobytové odlehčovací služby - rozšíření pobytových odlehčovacích služeb pro seniory a lidi se zdravotním postižením o devět lůžek, s tím spojené náklady na rekonstrukci objektu a vybavení pokojů
  • Mobilní hospic - provozní náklady služby a pomůcky
  • Přímá pomoc - pomoc lidem, kteří se dostali do tíživé životní situace

Oblastní charita Polička

• Otevřené dveře - zakoupení automobilu za účelem zajištění terénní služby sociální rehabilitace Otevřené dveře pro lidi s duševním onemocněním
  • Domácí hospic sv. Michaela - příspěvek na náklady služby, zejména materiální vybavení a náklady na odborníky (lékaři, psychoterapeut), které nelze hradit z plateb zdravot. pojišťoven
  • Osobní asistence - příspěvek na provozní náklady služby
  • Přímá pomoc potřebným - pomoc sociálně slabým v regionu, humanitární pomoc

Charita Přelouč

• Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Jakub klub - rekonstrukce a nové vybavení prostor klubu, nákup potravin pro kurzy vaření, příspěvek na výlety pro děti
  • Projekt sociálně terapeutické dílny a sociálního podniku - náklady na přípravu nového projektu pro lidi se zdravotním postižením
  • Podpora rodiny - potravinová pomoc rodinám v nouzi (zajištění potravin a základních hygienických potřeb včetně místnosti pro jejich skladování), provoz charitního šatníku, volnočasové aktivity pro klienty služby
  • Podpora pro pěstouny - příspěvek na volnočasové aktivity pro klienty služby (výlety apod.)
  • Dobrovolnické centrum - příspěvek na provoz centra a vzdělávání dobrovolníků, kteří pomáhají seniorům

Farní charita Rychnov nad Kněžnou

• Stacionář sv. Františka - podpora aktivit zařízení pro seniory a lidi s mentálním a kombinovaným postižením
  • Přímá pomoc - pomoc rodinám s více dětmi, které žijí dlouhodobě na hranici chudoby, a rodinám s dítětem s postižením v regionu