Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

Tříkrálová sbírkaTŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá Charita Česká republika v celostátním měřítku od roku 2001. Koledující skupinky tří králů mohou lidé potkávat po Novém roce, nejvíce kolem 6. ledna. Tříkráloví koledníci putují dům od domu a přinášejí lidem radostné poselství Vánoc o narození Jezulátka. Přitom prosí o dar na pomoc lidem v nouzi. Koledníci Charity vybírají finanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností – cukříky a kalendáříky. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem koledníka. Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou a dobrovolnickou akcí v ČR.

Výtěžek sbírky je věnován na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky putuje na humanitární pomoc do zahraničí. Pravidla pro rozdělení výtěžku Tříkrálové sbírky naleznete zde.

Tříkrálová sbírka 2018 - Děkujeme za Vaši štědrost!

Díky štědrosti a solidaritě dárců se koledníkům v hradecké diecézi letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun českých. Výtěžek Tříkrálové sbírky tak předčil ten loňský o 2,5 milionů. Do ulic vyrazilo také více skupinek, koledování přálo i počasí a připojily se nové obce. Tři králové přinesli radost a požehnání do mnoha našich domovů i institucí. Na Hradecku jim lidé přispěli do pokladniček téměř 1,5 milionu korun. Rekordy padly i v ostatních regionech. V řadě domácností se už na tři krále těšili a odměnili je drobnou sladkostí. Podrobné výsledky sbírky najdete zde.

Dobročinná Tříkrálová sbírka patří také k největším dobrovolnických akcím v Česku. V našich regionech se do ní tento rok zapojilo dvanáct tisíc dobrovolníků. Nejvíce pomáhali žáci a studenti škol, skauti, farníci, charitní zaměstnanci a dobrovolníci. V tříkrálových kostýmech a s koledou navštívili také nemocnice, domovy pro seniory a mateřské školky. V Hradci Králové jim na cestu požehnal biskup Jan Vokál, v Pardubicích pomocný biskup Josef Kajnek.

Děkujeme všem štědrým dárcům, koledníkům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat!

Darované peníze pomohou především nemocným a potřebným v regionech, kde byly vykoledovány. Část výnosu sbírky poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Například na Královéhradecku z výtěžku sbírky podpoří domácí hospicovou péči a na Pardubicku rozšíří pobytové odlehčovací služby pro seniory a lidi se zdravotním postižením. Na Orlickoústecku lidé přispívali na sociálně terapeutické dílny pro handicapované v Králíkách, v Náchodě a okolí na dům na půli cesty pro mladé lidi v nouzi. Na Kutnohorsku použijí vykoledované peníze na rozvoj dobrovolnictví a v Přelouči na rekonstrukci nízkoprahového klubu pro děti a mládež Jakub klub. Přehled všech záměrů naleznete zde.

Naše Charity z části výtěžku podpoří také humanitární projekty v zahraničí, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové. Například kvalifikační kurzy pro mladé lidi bez vyučení a dětské večerní vzdělávání v oblasti Bangalore nebo výstavbu domků pro chudé v oblasti Belgaum v Indii.

Tříkrálovou sbírku doprovázelo rovněž spousta akcí pro veřejnost a koledníky. V Humpolci se přišli tři králové s družinou poklonit Ježíškovi v jesličkách, kterého představovalo živé miminko. Poprvé uspořádali živý betlém také v Náchodě. Hvězdonoš a tři králové na koních vedli tradičně průvod koledníků Poličkou. V Pardubicích vyprovodili tři krále na koledu svým zpěvem Bonifantes. Benefiční koncerty podpořily sbírku na mnoha místech hradecké diecéze. Na Hradecku tříkrálové skupinky soutěžily o nejkrásnější kostým. Koledníci se také zapojili do Tříkrálové fotosoutěže Charity ČR a havlíčkobrodské Charity. Promítání filmu, divadelní pohádku, tříkrálové plavání a další rozmanité akce uspořádaly Charity pro své koledníky jako výraz poděkování za jejich pomoc při Tříkrálové sbírce.

Prohlédněte si také fotografie a videa z koledování v naší fotogalerii a na facebooku.

Kde sbírka pomáhá

V roce 2017 vynesla Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi přes 15 mil. korunDarované peníze pomáhají v desítkách charitních zařízení a službách pro nemocné, seniory, handicapované, rodiny s dětmi a lidi v tísni v našich regionech i v zahraničí. Více v menu Kde sbírka pomáhá a Tříkrálové příběhy

Kromě příspěvků do pokladniček je možné také celoročně zaslat dar na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, vedený u České spořitelny, VS 777, nebo dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 90 na číslo 87 777. V takovém případě přijde Charitě Česká republika 89 korun, 1 koruna zůstává provozovateli služby. Stejně je tomu i u variant DMS KOLEDA 30 a DMS KOLEDA 60.

Děkujeme všem, kteří poslali dárcovskou SMS při sledování TŘÍKRÁLOVÉHO KONCERTU v neděli 7. ledna 2018 od 18 hod. na ČT 1. Záznam koncertu je k zhlédnutí zde.

Generální partner: Nadace České spořitelny. Hlavní partner: T-Mobile. Hlavní mediální partner: Česká televize a Český rozhlas.Betlémská hvězda

Více také na www.trikralovasbirka.cz a www.facebook.com/trikralovasbirka.

DĚKUJEME VŠEM DÁRCŮM ZA ŠTĚDROST A SOLIDARITU!

Více informací také zde.