Tříkrálová sbírkaTŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá Charita Česká republika v celostátním měřítku od roku 2001. Koledující skupinky tří králů mohou lidé potkávat po Novém roce, nejvíce kolem 6. ledna. Tříkráloví koledníci putují dům od domu a přinášejí lidem radostné poselství Vánoc o narození Jezulátka. Přitom prosí o dar na pomoc lidem v nouzi. Koledníci Charity vybírají finanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností – cukříky a kalendáříky. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem koledníka. Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou a dobrovolnickou akcí v ČR.

Výtěžek sbírky je věnován na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky putuje na humanitární pomoc do zahraničí. Pravidla pro rozdělení výtěžku Tříkrálové sbírky naleznete zde.

banner_TKS2018_640x130_300dpi

Osmnáctý ročník dobročinné Tříkrálové sbírky, kterou každoročně pořádá Charita ČR, je už za dveřmi. V našich regionech budou tři králové koledovat nejvíce v době od 5. do 7. ledna 2018. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 5. ledna 2018 v 8 hodin v katedrále Sv. Ducha. Na Hradecku se mohou koledníci zapojit také do fotosoutěže O nejkrásnější kostým. V Pardubicích bude sbírka zahájena ve čtvrtek 4. ledna 2018 v 9:30 hodin na Pernštýnském náměstí, kde koledníkům požehná pomocný biskup Josef Kajnek a v programu vystoupí pěvecký sbor Bonifantes.

Naše Charity pro vás připravily také řadu doprovodných akcí - tříkrálové koncerty a průvody, živé betlémy nebo soutěže, hry a promítání pro koledníky.

Výtěžek sbírky bude věnován na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Například na Královéhradecku budou koledníci prosit o dar na podporu domácí hospicové péče a na Náchodsku na podporu domu na půli cesty pro mladé lidi v nouzi. Na Ústecko-orlicku mohou lidé podpořit sociálně terapeutické dílny pro handicapované v Králíkách a na Pardubicku pobytové odlehčovací služby pro seniory a lidi se zdravotním postižením. Na Kutnohorsku budou lidé přispívat také na rozvoj dobrovolnictví a na Přeloučsku na rekonstrukci nízkoprahového klubu pro děti a mládež Jakub klub.

Naše Charity z části výtěžku podpoří také humanitární projekty v zahraničí, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové. Například kvalifikační kurzy pro mladé lidi bez vyučení a dětské večerní vzdělávání v oblasti Bangalore nebo výstavbu domků pro chudé v oblasti Belgaum v Indii.

Kde sbírka pomáhá

V roce 2017 vynesla Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi přes 15 mil. korunDarované peníze pomáhají v desítkách charitních zařízení a službách pro nemocné, seniory, handicapované, rodiny s dětmi a lidi v tísni v našich regionech i v zahraničí. Více v menu Kde sbírka pomáhá a Tříkrálové příběhy

Prohlédněte si také fotografie a videa z koledování v naší fotogalerii a na facebooku.

Podrobné výsledky sbírky najdete zde.

Do sbírky lze přispět také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru: DMS KOLEDA 30 na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita z každé DMS obdrží 28,50 Kč, více na www.darcovskasms.cz. Tříkrálovou sbírku je možné podpořit i odesláním finančního daru na konto: 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777.

Pomoci můžete i sledováním TŘÍKRÁLOVÉHO KONCERTU v neděli 7. ledna 2018 od 18 hod. na ČT 1, který budou moderovat Martina Kociánová a Jan Čenský. Vystoupí skupiny Kryštof nebo Jelen a další interpreti (změna programu vyhrazena). Záznam Tříkrálového koncertu 2017 je k zhlédnutí zde.

Generální partner: Nadace České spořitelny. Hlavní partner: T-Mobile. Hlavní mediální partner: Česká televize. Mediální partner: Český rozhlas a další partneři.Betlémská hvězda

Více také na www.trikralovasbirka.cz a www.facebook.com/trikralovasbirka.

DĚKUJEME VŠEM DÁRCŮM ZA ŠTĚDROST A SOLIDARITU!

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz