Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Hra na bubínky - Camara z africké Guineje

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.

výběrové řízení na místo vedoucího pracovníka/ci pro sociální zařízení SV. ANNA

Diecézní katolická charita Hradec Králové

vyhlašuje výběrové řízení na místo

vedoucího pracovníka/ci

pro sociální zařízení SV. ANNA Domov pro matky s dětmi
Farní charity Náchod

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Neratovský pobyt pro rodiny s dětmi ze Sluníčka se vydařil

Středisko rané péče Sluníčko každoročně pořádá pobytový výjezd pro rodiny s dětmi z péče do malebného Neratova. Letošní byl dle slov vedoucí rané péče "nejkrásnější"Středisko rané péče Sluníčko.

Osvědčený program, ale i noví hosté a nové aktivity pro malé i velké. Havlíčkův Brod si bude blíž

Festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž. (Foto: Denisa Šimanová)(Havlíčkův Brod) – Nový pokus o rekord, dílničky, hry a soutěže pro děti za odměny, workshopy pro dospělé, horolezecká stěna, ale hlavně atraktivní přehled dostupné sociální péče a prevence v Havlíčkově Brodě a jeho okolí. Takový bude letošní celodenní festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž, který na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí uspořádá ve čtvrtek 7. června Oblastní charita Havlíčkův Brod za podpory města.

Pomoc seniorům v obcích v domácím prostředí

Oblastní charita HK nabízí pomoc nemocným, umírajícím, rodinám s dětmi, lidem bez domova, obětem domácího násilí, lidem v těžké životní situaci. Péče o seniory je její nedílnou součástí. chps - pečovateslká služba

Denní centrum pro lidi bez domova funguje s podporou EFS

Činnost Domu Matky Terezy, střediska sociálních služeb pro lidi bez domova, byla zahájena v roce 2004. Navázal na původní azylový dům pro muže, který fungoval již od roku 1991. Jednou ze sociálních služeb je Denní centrum.Dům Matky Terezy

Jubileum Domácí hospicové péče

V dubnu letošního roku oslavila hradecká Oblastní charita již pět let existence péče o umírající v domácím prostředí. Péče, která se nerozlučně pojí se slovy odbornDomácí hospicová péče HKá, důstojná, laskavá a poslední...

Neratov - srdeční záležitost dobrovolníků z hradecké Oblastní charity

Sobotu 11. května měli dobrovolníci hradecké Oblastní charity zarezervovanou pro brigádu v Neratově. Z původního počtu se odhlásilo na poslední chvíli sedm z nich, přesto se na dalekou cestu za prací vypravilo 22 "pracantů".

Více informací také zde.