Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Světový humanitární den (foto: UN)

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

Ilustrační snímek Jindřicha Štreita z cyklu Jsme z jedné planety

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Nové auto pro hradecké Sluníčko

Oblastní charita Hradec Králové děkuje všem sponzorům, kteří přispěli na pořízení nového automobilu pro ranou péči Sluníčko.středisko rané péče SLuníčko

Prázdninový tábor ve znamení pohádkových dílen

Oblíbená písnička „Dělání, dělání“ ze známé české pohádky byla hlavním mottem letního dětského tábora, který v červenci uspořádalo hradecké Integrační centrum pro cizince v Neratově u Bartošovic v Orlických horách. Letos se ho zúčastnily bezmála tři desítky dětí původem z Ukrajiny, Ruska, Sýrie, Česka a dalších zemí.

Oceněný M. Navrátil: Dali jsme charitativní rozměr zapomenutému lidovému zvyku

Marek Navrátil přebírá ocenění. Foto: Pavel Langer, Člověk a víra

Celých 19 let. Tak dlouho stojí v čele Tříkrálové sbírky – největší charitativní veřejné sbírky v ČR Marek Navrátil, koordinátor sbírky a ředitel Charity Konice.  Začátkem července jej za jeho dlouholetý přínos potřebným ocenila Česká biskupská konference. Pamětní medaili obdržel při Večeru lidí dobré vůle na Velehradě.

Rozhovor o službě Šance pro rodinu z Ústeckoorlicka

Věci, které považujeme za běžné, řada lidí nezná, Nikdo jim v životě nepředal vzor, jak pečovat o děti, hospodařit s penězi nebo řešit běžné konflikty...

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Prezentace účastníků odborné konference Odstraňme dluhové pasti!

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Přinášíme prezentace jednotlivých účastníků mezinárodní odborné konference Odstraňme dluhové pasti!, která se konala 11.května 2017 v Evropském domě v Praze 1. Příspěvky jsou v češtině, resp. v angličtině.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Studentka na praxi v havlíčkobrodské Charitě: Líbí se mi, jaký vztah má sestřička domácí péče se svý

Studentka Veronika Krejčová (vpravo) si pod dohledem charitní sestřičky Daniely Staňkové (vlevo) vyzkoušela práci v Charitní ošetřovatelské službě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) – Studentka Vysoké školy polytechnické v Jihlavě Veronika Krejčová se rozhodla, že si v rámci povinné praxe vyzkouší povolání zdravotní sestry v domácí péči, a to konkrétně v Charitní ošetřovatelské službě při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. „Průvodkyní“ jí byla zdravotní sestra Daniela Staňková, s níž koncem dubna absolvovala její každodenní pracovní režim.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz