Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Vzpomínky na Indii

V letošním roce navštívili manželé Koldovi indickou oblast Belgaum, kde se setkali s dívkou, kterou podporují prostřednictvím projektu Adopce na dálku®.

S potěšením přinášíme všem našim příznivcům a dárcům povídání, které je plné krásných vzpomínek na setkání v Indii.

Indické velkoměsto má nového arcibiskupa

Otec Peter Machado

Papež František nedávno jmenoval novým arcibiskupem v indickém Bangalore dosavadního biskupa v Belgaum Petera Machada. Tato zpráva se bezprostředně dotýká české charitní rozvojové pomoci v Indii. Diecézní katolická charita Hradec Králové totiž od roku 2005 spolupracuje s arcidiecézí Bangalore a s diecézí Belgaum dokonce ještě o pět let déle. Společně s těmito partnery dává strádajícím dětem a jejich rodinám naději na lepší život.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Syrské děvče. Ilustrační foto: Caritas Internationalis

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Zpráva o činnosti projektu Adopce na dálku za rok 2017

Připravili jsme pro Vás přehlednou zprávu o činnosti projektu Adopce na dálku® za uplynulý rok. Dozvíte se, komu jsme pomohli a jaké změny se u nás v průběhu roku odehrály. Nechybí ani několik krátkých příběhů.

Originální dárek nejen k Valentýnu

Chcete potěšit své blízké? Přemýšlíte, co by jim udělalo radost?

Věnujte originální dárcovský certifikát ruční výroby v podobě záložky do knihy. Součástí každé záložky je pohyblivé srdíčko, které je unikátní svou hodnotou. Každé srdíčko zdobí výše daru a jméno osoby, na kterou je dle přání vystaven certifikát.

Návštěva 2017

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie

Ve druhé polovině listopadu roku 2017 se vypravili zástupci hradecké diecézní Charity do Indie. Hlavním cílem této cesty bylo setkání s místními partnery a koordinátory projektu Adopce na dálku®. Čeští návštěvníci potkali během necelých dvou týdnů několik tisíc indických školáků a desítky absolventů zmíněného projektu.

Petra Procházková píše na facebook Charity z cesty po Moldavsku

Noviníářka Petra Procházková

Země vína a broskví, kde žijí ti nejosamělejší starci na světě – tak vidí Moldavsko reportérka Petra Procházková, která se sem vydala na několikadenní reportážní cestu. Do nejchudší země Evropy, poznamenané sovětskou minulostí, občanským konfliktem i nedostatečným sociálním zabezpečením, ale nepřijela hledat zkázu a zmar, nýbrž příběhy naděje.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Papež František zahájil kampaň na podporu migrantů

Share the Journey. Foto: Osservatore Romano

Posílit vztahy mezi migranty, uprchlíky a komunitami. Takový je cíl dvouleté celosvětové kampaně Caritas Internationalis (CI) nazvané „Share the Journey“, kterou dnes v průběhu generální audience zahájil papež František. Tato kampaň představuje odpověď CI na výzvu papeže Františka k otevřenosti vůči lidem na cestě.

Indická vzdělávací centra se stala mostem mezi školou a domovem

V červnu 2016 bylo společně se školním rokem v Indii opět zahájeno mimoškolní vzdělávání dětí z chudých rodin. Až do konce března 2017 se děti scházely v odpoledních a večerních hodinách ve 20  různých centrech v oblasti Bangalore. Pomoc při úkolech a doučování byla poskytnuta celkem 570 dětem školního věku. Projekt se realizuje díky dárcům Tříkrálové sbírky již od roku 2014.

Více informací také zde.