Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Jak milovat a sdílet svět

Děti, kterým pomáháme, získávají díky vzdělání nejen znalosti, ale i sebedůvěru. Mohou rozvíjet své dovednosti a být hrdými lidmi, kteří se dokážou postarat o svou rodinu.

Příběh Jenifer je zářivým příkladem, jak se podporovaným dětem a jejich okolí mění život. To vše se děje díky solidaritě a štědrosti dárců projektu Adopce na dálku®.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Vyučování skončilo. Hlouček malých školáků postává v mokré trávě kolem žlutého autobusu. Venku prší a děti se snaží co nejrychleji nastoupit, aby nezmokly. Deštníky nemají, některé z dětí si alespoň natáhly přes hlavu kapuci.

Sportovní střelbu vyměnila za skalpel

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® pokračuje Alisha v postgraduálním studiu chirurgie. Během studií se úspěšně věnovala sportovní střelbě a získala zlatou medaili v národní soutěži.

Životní příběh indické dívky Shruthi

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® mohou děti z indické Karnataky chodit do školy a mají šanci na lepší život. O tom, jaký vliv měla podpora na jejich osud či plány do budoucna se dozvíte ze série videopříběhů, které pro vás připravujeme.

Tyto a další příběhy najdete na webu Adopce na dálku.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Dětem v Indii skončily dva měsíce prázdnin!

Mnoho dětí potřebuje finanční pomoc. Tyto školáky můžete podpořit celoročně i jednorázovými dary. Jen 550 Kč stačí na to, aby školák měl zajištěný jeden měsíc výuky.

Více na webu: http://adopce.hk.caritas.cz/realizace-projektu/

Vzpomínky na Indii

V letošním roce navštívili manželé Koldovi indickou oblast Belgaum, kde se setkali s dívkou, kterou podporují prostřednictvím projektu Adopce na dálku®.

S potěšením přinášíme všem našim příznivcům a dárcům povídání, které je plné krásných vzpomínek na setkání v Indii.

Indické velkoměsto má nového arcibiskupa

Otec Peter Machado

Papež František nedávno jmenoval novým arcibiskupem v indickém Bangalore dosavadního biskupa v Belgaum Petera Machada. Tato zpráva se bezprostředně dotýká české charitní rozvojové pomoci v Indii. Diecézní katolická charita Hradec Králové totiž od roku 2005 spolupracuje s arcidiecézí Bangalore a s diecézí Belgaum dokonce ještě o pět let déle. Společně s těmito partnery dává strádajícím dětem a jejich rodinám naději na lepší život.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Syrské děvče. Ilustrační foto: Caritas Internationalis

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Zpráva o činnosti projektu Adopce na dálku za rok 2017

Připravili jsme pro Vás přehlednou zprávu o činnosti projektu Adopce na dálku® za uplynulý rok. Dozvíte se, komu jsme pomohli a jaké změny se u nás v průběhu roku odehrály. Nechybí ani několik krátkých příběhů.

Více informací také zde.