ARCHIV

V archivu najdete všechny aktuality, akce a galerie v časové ose.
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Jsme si teď s tátou mnohem blíž (příběh z České Třebové)

Paní Milada Truncová z České Třebové se stará o svého tatínka (74) od r. 2011. Předtím prošel několika domovy důchodců a léčebnami dlouhodobě nemocných, až se jeho dcera rozhodla k vážnému životnímu kroku - opustit zaměstnání a zůstat s tatínkem doma.

Letní kurzy češtiny pro cizince

V pondělí 3. 7. zahajujeme Letní kurzy češtiny pro mírně pokročilé a pro děti, v úterý 18. 7. také pro začátečníky. Kurzy probíhají v Integračním centru pro cizince, Šafaříkova 666/9 v Hradci Králové (YMCA - 3. patro). Bližší informace: vladka.dobesova@hk.caritas.cz.

• MÍRNĚ POKROČILÍ: pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • DĚTI (6 – 14 LET): pondělí (Monday) 17:00 – 18:30 a středa (Wednesday) 17:00 – 18:30
  • ZAČÁTEČNÍCI (BEGINNERS): úterý (Tuesday) 17:00 – 18:30 a čtvrtek (Thursday) 17:00 – 18:30

Umělecký workshop s Marií Retz pro rodiče a děti

Připravili jsme pro vás Autorský umělecký workshop pod vedením zkušené ukrajinské malířky Marie Retz, který se uskuteční v pátek 30. 6. od 14:00 v našem Integračním centru pro cizince. Naučíme se s dětmi zvládat techniku akrylu ve stylu pop-art. Vstup je zdarma. Registrujte se, prosím, na nataliya.dotsenko@hk.caritas.cz.  Více informací zde. Těšíme se na Vás!

Převzít zodpovědnost za svůj život (z Ústeckoorlicka)

To, kde se teď nacházím, je místo, kam jsem sám sebe dovedl já sám. (Mark Dzirasa)

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Zapojte se do aplikace Pomáhej pohybem a podpořte Petrklíč v Ledči nad Sázavou

EPP(Havlíčkobrodsko) – Nadace ČEZ vybrala do své aplikace Pomáhej pohybem projekt z ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Podpořit uživatele stacionáře může kdokoliv, kdo se rád hýbe a kdo má při sobě „chytrý“ telefon se staženou aplikací. Když do daného termínu budou nasbírány požadované body, stacionář získá celkem sedmdesát tisíc korun, které se významnou měrou budou podílet na financování nákladů spojených se svozy uživatelů do Petrklíče.

Umění a aukce pomohly Charitě v Poličce

Nebeskou aukci uměleckých děl, která skončila o desáté hodině dopolední v neděli 25. června 2017, s Oblastní charitou Polička  "hrálo" 54 lidí. Pětatřicet dražitelů z ní odešlo vítězně. Charitě tím přispěli na Dům pro Charitu částkou  85 272 Kč.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Angie Labado o pomoci Charity ČR na Filipínách

Angie Labado (24 let), pracovnice Charity ČR pro komunitní rozvoj odpovědná za skupinu žen na Filipínách, hovořila o projektech ekologického zemědělství a drobném podnikání. Charita ČR v oblasti roku 2013 stižené tajfunem Haiyan působila až do letošního jara, kdy předala vešekeré své aktivity do rukou místních zemědělců. Video naleznete ZDE.

Diecézní katolická charita Hradec Králové - netfirmy.czCharita, charitativní organizace - netfirmy.cz