Známe cenu času – díky vám jsme na péči vždy připraveni
27. listopadu 2023 Kde sbírka pomáhá

Známe cenu času – díky vám jsme na péči vždy připraveni

Tříkrálová sbírka je na začátku roku významnou pomocí pro zajištění provozu Mobilního hospice Anežky České i dalších zdravotních a sociálních služeb, které v regionu poskytuje Oblastní charita Červený Kostelec. Pořizování obvazového materiálu a léků, které nehradí zdravotní pojišťovny, jsou nejčastějšími náklady, na něž je třeba se připravit. Díky podpoře dárců se nemusíme obávat, že bychom k pacientům vyráželi nepřipravení.

Do ruky košík s obvazy, zdravotnický batoh s ampuláriem léků a přenosnou kanceláří pro vyřízení potřebné administrativy u pacienta, sednout za volant a být v pohotovosti na telefonu. Zdravotní sestry Mobilního hospice vyjíždí každý den za pacienty na sklonku života ke kontrole jejich zdravotního stavu. Jsou přitom oporou i blízkým nemocného, kteří v domácnosti pečují o jeho potřeby.

Každý moment člověka je důležitý. Když se blíží poslední chvíle, navíc umocněné chorobou, která upoutá pacienta na lůžko a způsobuje mu nevolnosti a bolesti, je zbývající čas o to cennější. Poskytujeme zdravotní péči, díky které dokážeme potlačit příznaky nemoci a umožnit pacientům strávit své poslední chvíle důstojně a v kruhu svých blízkých. Nedokážeme dát pacientům více času, než kolik jim zbývá, umíme ale zajistit, abych toto vyměřené období prožili naplno.

Více o této službě na www.cervenykostelec.charita.cz. Foto a text: Oblastní charita Červený Kostelec

Děkujeme vám za podporu Tříkrálové sbírky. Díky vám můžeme pomáhat tam, kde je potřeba.