Z domova

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě
16. května 2019 Charita Česká republika

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu
15. května 2019 Charita Česká republika

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa
14. května 2019 Charita Česká republika

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Pro těžce nemocnou Marii je teď spolehlivou oporou poličská Charita
2. května 2019 Z domova

Pro těžce nemocnou Marii je teď spolehlivou oporou poličská Charita

Květnové číslo našeho zpravodaje Charitní listy otevírá příběh statečné pacientky s nevyléčitelnou roztroušenou sklerózou, které pomáhá nést její kříž poličská Charita.

Za naše úspěchy vděčíme Vám
2. května 2019 Z domova

Za naše úspěchy vděčíme Vám

Stejnojmennou novou výstavu autentických příběhů z Indie si můžete od 3. do 29. května prohlédnout v prostorách kostela Božského Srdce Páně v Hradci Králové. Nenechte si ujít ani promítání fotek a videí z cesty do Indie s doprovodným programem pro celé rodiny, které proběhne v rámci tradiční Noci kostelů v pátek 24. května od 20:15 hod. V poutním areálu Hora Matky Boží v Králíkách bude od května do září k vidění také putovní výstava "Svět indických dětí". Obě akce jsou především poděkováním dárcům vzdělávacího projektu Adopce na dálku, kteří dávají chudým indickým dětem šanci na lepší budoucnost.