Z domova

Váš hlas pro Domácí hospic v TESCO Přelouč
19. ledna 2022 Oblastní charita Pardubice

Váš hlas pro Domácí hospic v TESCO Přelouč

Váš žeton od pokladny v prodejně TESCO v Přelouči pomůže Domácí hospicové péči Oblastní charity Pardubice v projektu TESCO prodejen Vy rozhodujete my pomáháme.

Koledníky už v ulicích nepotkáte, přesto Tříkrálová sbírka stále pokračuje
17. ledna 2022 Charita Česká republika

Koledníky už v ulicích nepotkáte, přesto Tříkrálová sbírka stále pokračuje

Celkem šestnáct dní, konkrétně od 1. do 16. ledna, jste mohli potkat v ulicích koledníky, kteří prosili o příspěvek pro lidi v nouzi. Nyní již vykoledované peníze sčítáme a celkový výtěžek budeme znát na konci ledna. Koledováním v ulicích však Tříkrálová sbírka ještě nekončí, pokračujeme nadále online cestou.

Provozujeme několik azylových domů, které zachraňují životy nejen v zimě
11. ledna 2022 Charita Česká republika

Provozujeme několik azylových domů, které zachraňují životy nejen v zimě

Celoročně pomáháme lidem bez přístřeší. Naši podporu potřebují zejména v zimě, když rtuť na teploměru klesne pod bod mrazu. Těm, kteří se ocitli bez střechy nad hlavou, poskytujeme několik služeb. Vedle nocleháren nebo denních center provozujeme také azylové domy, rozmístěné v různých koutech celého Česka.

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v České republice
10. ledna 2022 Charita Česká republika

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v České republice

Vietnamci v České republice, to nejsou jen majitelé večerek a podnikatelé ve středním věku. Jsou to i senioři, děti a dospívající, progresivní „youngsters“. Vyrůstá tu již třetí vietnamská generace. Zveme vás na putovní výstavu fotografií, jejichž autorem je přední dokumentární fotograf Jindřich Štreit.

Tříkrálový koncert 2022 vynesl překvapivou částku
10. ledna 2022 Charita Česká republika

Tříkrálový koncert 2022 vynesl překvapivou částku

V neděli 9. ledna proběhl patnáctý ročník Tříkrálového koncertu v přímém přenosu na ČT1, který tradičně doprovází Tříkrálovou sbírku. Letos diváci poslali 1 069 044 korun, za které mockrát děkujeme! Výtěžek pomůže lidem v nouzi.