Z domova

Příměstské tábory s Young Caritas v Praze
9. července 2020 Charita Česká republika

Příměstské tábory s Young Caritas v Praze

Chystáme pro vás a vaše děti příměstský tábor, který proběhne ve dvou termínech 20.–24. července 2020 pro děti od 9 do 13 let (celodenní program) a 24.–28. srpna 2020 pro děti od 5 do 8 let (půldenní dopolední program) v hotelu a školícícm středisku Marianeum.

Šperky, které pomáhají
3. července 2020 Charita Česká republika

Šperky, které pomáhají

Každý prodaný šperk pomáhá! Speciální kolekce vytvořená firmou Praqia Jewellery přímo pro Charitu Česká republika částí zisku přispívá do sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci.

Léto s Young Caritas v Praze
1. července 2020 Charita Česká republika

Léto s Young Caritas v Praze

Zveme vás na tři inspirativní projektové dny pro děti ušité na míru třem věkovým skupinám, od nejmenších až po ty téměř dospělé, které proběhnou v prostorách školicího střediska Charity Česká republika, v Marianeu, v Máchově ulici 7 v Praze 2.

Výroční zpráva Charity za rok 2019 je svědectvím o štědrosti a nezištné pomoci
30. června 2020 Charita Česká republika

Výroční zpráva Charity za rok 2019 je svědectvím o štědrosti a nezištné pomoci

Přehled naší činnosti za loňský rok dokládá výčtem faktů a čísel, kolika lidem nacházejícím se v obtížné životní situaci pomohla Charita Česká republika ulehčit trápení, vyřešit problém nebo najít cestu správným směrem. Současně svědčí o smysluplnosti práce profesionálů, obětavosti tisíců dobrovolníků i štědrosti dlouhé řady drobných i firemních dárců a partnerů.

Poděkování za pohotovou pomoc hladovějícím v Indii
30. června 2020 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Poděkování za pohotovou pomoc hladovějícím v Indii

Karanténa v Indii hluboce zasáhla mnohé rodiny. Obrátili jsme se proto na dárce i veřejnost s prosbou o pomoc indickým rodinám a dětem zapojeným do projektu Adopce na dálku.  Za pouhých deset dní přispěli dárci částkou přesahující 700 tisíc korun a my jsme tak mohli ve velmi krátké době poskytnout pomoc mnoha hladovějícím rodinám v indických oblastech Belgaum a Bangalore. Arcibiskup Peter Machado z Bangalore a biskup Derek Fernandes z Belgaum děkují všem, kteří jste se zapojili do veřejné sbírky na pomoc Indii.