Z domova

Jenifer sní o tom, že jednou založí intervenční centrum pro ohrožené děti
14. července 2021 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Jenifer sní o tom, že jednou založí intervenční centrum pro ohrožené děti

"Úspěch neznamená něco překonat, ale vrátit se a pomoci někomu v nouzi."

V Domově sv. Josefa zbourali bariéry mezi světem zdravých a hendikepovaných
28. července 2021 Z domova

V Domově sv. Josefa zbourali bariéry mezi světem zdravých a hendikepovaných

„Domov sv. Josefa a práci místních zaměstnanců poznáte po ovoci“, zaznělo z úst generálního vikáře Mons. Jana Paseky při slavnostní poutní mši svaté. A skutečně lahodným ovocem byly 20. Svatoanenské zahradní slavnosti aneb slavnosti bez bariér, které se v Domově sv. Josefa uskutečnily v sobotu 24.7.2021. Zahájení si nenechal ujít ani dlouhodobý podporovatel Domova sv. Josefa, kardinál Dominik Duka, který zavzpomínal společně s ředitelem Oblastní charity Červený Kostelec, Miroslavem Wajsarem, jak se Domov před 20 lety budoval.

Na pomoc Německu po ničivých povodních zřizujeme finanční sbírku
22. července 2021 Charita Česká republika

Na pomoc Německu po ničivých povodních zřizujeme finanční sbírku

My z Charity jsme v myšlenkách s našimi kolegy z Německa, kteří vytrvale pomáhají s odstraňováním následků mohutných záplav, které v minulém týdnu zasáhly západ země. Charita Německo pro nás dlouhodobě představuje velmi důležitého partnera. V minulosti nás finančně i materiálně podpořila, například při velkých povodních, a v 90. letech nám významně pomohla vybudovat strukturu po revoluci obnovovaných Charit. I díky ní jsme se dostali na vysoce profesionální úroveň, na které dnes jsme. Panuje mezi námi mnohaleté partnerství, kterého si velmi vážíme.

Pozvěte dítě ze sociálně znevýhodněného prostředí na tábor
15. července 2021 Oblastní charita Pardubice

Pozvěte dítě ze sociálně znevýhodněného prostředí na tábor

Jako každý rok za pomoci dobrovolníků připravujeme pro děti klientů Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi, letos již pátý, nízkonákladový příměstský tábor. Abychom mohli dětem dopřát zábavu, poučení a dobrodružství, které zažívají jejich vrstevníci, prosíme o pomoc s finančními náklady na stravu, dopravu a vstupné pro děti.

V havlíčkobrodské Občanské poradně našlo pomoc už více než 13 tisíc lidí, nejvíce řeší dluhy
14. července 2021 Oblastní charita Havlíčkův Brod

Více než dvacet let pomáhá Občanská poradna při Oblastní charitě Havlíčkův Brod lidem z Havlíčkobrodska a Humpolecka. Za tuto dobu vyhledalo pomoc odborníků přes třináct tisíc lidí. Ti nejčastěji řeší problémy ohledně insolvence a exekuce.