Z domova

Výběrové řízení - sociální pracovník / pracovnice
22. června 2022 Integrační centrum pro cizince Hradec Králové

Výběrové řízení - sociální pracovník / pracovnice

Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové přijme kolegu na pozici "Sociální pracovník / pracovnice". Nástup je možný ihned. Zájemci se mohou hlásit do výběrového řízení do 25. 7. 2022.

Ortézky pro Karolínku, aby mohla běhat
19. června 2022 Oblastní charita Kutná Hora

Ortézky pro Karolínku, aby mohla běhat

Karolínka, dcera naší kolegyně, se narodila předčasně při komplikovaném porodu s vrozenou vadou nožiček. Potřebuje speciální dlahy od rakouské firmy Pohlig, které nejsou hrazené zdravotní pojišťovnou. Tyto dlahy pomáhají Karolínce udržet kosti ve správném postavení, aby mohla chodit bez bolesti.

Křtiny v Domov pro matky s dětmi
15. června 2022 Oblastní charita Hradec Králové

Křtiny v Domov pro matky s dětmi

V Domově pro maminky s dětrmi se opět konaly křtiny.

Sluníčkový víkend s rodinami ze Sluníčka
14. června 2022 Oblastní charita Hradec Králové

Sluníčkový víkend s rodinami ze Sluníčka

…moc skvělí lidé, deník, kůň, kostel, psi, bosé nohy, jídlo bez práce, věž, mše o rodině, barvy všude, buřtíky, hrát si  i dospělí, cvičení venku, hudba…takový byl pobyt rodin s dětmi a poradkyněmi z rané péče Střediska rané péče Sluníčko.

Iniciativa Za bydlení předložila vládě návrh zákona, který pomůže řešit bytovou nouzi
9. června 2022 Charita Česká republika

V úterý 7. června odborníci z iniciativy Za bydlení předali zástupcům vlády návrh zákona o podpoře v bydlení. Bytová nouze je již několik let palčivým problémem Česka. Dostupnost bydlení se neustále zhoršuje, proto je důležité prohlubující se krizi řešit. Současná vláda se zavázala, že připraví během prvních dvou let svého volebního období legislativu, která pomůže najít východisko.