Z domova

Souběh exekucí srážek ze mzdy a přikázání pohledávky z účtu povinného  u peněžního ústavu
3. března 2021 Oblastní charita Hradec Králové

Souběh exekucí srážek ze mzdy a přikázání pohledávky z účtu povinného u peněžního ústavu

Poradna pro lidi v tísni často řeší problematiku nařízených exekucí přikázáním pohledávky z účtu povinného u peněžního ústavu a obranu proti této exekuci. Nepostačuje-li jeden ze způsobů provedení exekuce k uspokojení oprávněného, lze exekuci v jednom exekučním řízení provést více způsoby, popřípadě i všemi zákonem stanovenými způsoby.

Česká vláda rozhodla o 10% snížení evropských peněz na sociální projekty
2. března 2021 Charita Česká republika

Česká vláda rozhodla o 10% snížení evropských peněz na sociální projekty

Navzdory připomínkám řady nevládních neziskových organizací vláda 1. března rozhodla snížit podíl financí čerpaných prostřednictvím Evropského sociálního fondu (ESF+) ve prospěch infrastrukturního Fondu soudržnosti (FS), což dopadne na sociálně slabé. Rozhodnutí vlády je sice konečné, ale náš boj pokračuje. Snažíme se apelovat na Evropskou komisi, která bude tento převod ještě schvalovat.

Samoživitelkám pomáhají diváci České televize
1. března 2021 Charita Česká republika

Samoživitelkám pomáhají diváci České televize

Neuvěřitelných devět a půl milionu korun poslali diváci adventního koncertu České televize na pomoc rodičům samoživitelům. O jejich rozdělení mezi potřebné z celé republiky se postará Charita, která byla partnerem koncertu. Neúplné rodiny v tíživé situaci se mohou o pomoc přihlásit v nejbližší Charitě. Těch je po republice přes 300.

Řeholní sestry v Charitě
26. února 2021 Oblastní charita Ústí nad Orlicí

Řeholní sestry v Charitě

Život každého člověka provází služba druhým lidem - dětem, partnerovi, kolegům v práci, služba určitému cíli.  Na tuto cestu se většina z nás vydá v manželství či partnerství a s dětmi. Někdo se vydá cestou „single“ a jiný nachází své místo v řeholní společnosti. V Oblastní charitě Ústí nad Orlicí pracují v současné době tři řeholní sestry Společnosti sester Ježíšových (SSJ). Dvě z nich, sr. Pavlu Rychnovskou (39) a sr. Kláru Piskořovou (31), jsme navštívili v půjčovně kompenzačních pomůcek.

Do uzavřeného Trutnova přináší Charita naději
26. února 2021 Z domova

Do uzavřeného Trutnova přináší Charita naději

Trutnovská Charita bezprostředně zareagovala na zhoršenou epidemickou situaci v okrese Trutnov, který byl v únoru uzavřen, a ve spolupráci s nemocnicí otevřela testovací místo pro širokou veřejnost v místním UFFO.