Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

Na Setkání národů představí svou zemi cizinci, kteří žijí mezi námi

Přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně, ale také etnické workshopy a výstavy, to vše můžete zažít na letošním festivalu Setkání národů v úterý 13. listopadu v hradeckém Adalbertinu. Poprvé se budou prezentovat Argentina, Venezuela, Francie nebo Slovinsko. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z  africké Guineje a interpreti ze Sýrie, Vietnamu i dalších zemí. Festival doprovodí také výstava příběhů z africké osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Prague Cello Quartet v Poličce zazářil

Diváky nacpaný kostel sv. Michalea v Poličce nechtěl čtveřici violoncellistů propustit. Brilantním interpretačním uměním, proloženým trefnými "hláškami", quarteto uhranulo dospělé i děti.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Hana Mácová, Miroslav Čapek, Kateřina Litošová (sestra Dagmar) s diplomy. Foto Lubomír Kotek

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Tříkrálová sbírka pomáhá chudým Indům k univerzitnímu vzdělání

Vysoká inteligence a vynikající studijní výsledky často nestačí k tomu, aby se člověk dostal na vysokou školu. Mladí uchazeči potřebují také dobré rodinné zázemí, motivaci a v neposlední řadě i peníze. Pro nadané Indy ze sociálně slabých rodin proto bývá univerzitní vzdělání nesplnitelným snem.

Zveme vás do divadla Archa

Pozvanka na festival Akcent

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Každý krok pomáhá - choďte a pomáhejte

Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. Proto se v OZP rozhodli, že snahu o zdravý životní styl podpoří. Choďte a podpořte Domácí hospicovou péči Hradec Králové.DHP navrh loga

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Každý den věnovaný sociální práci. To bude Týden sociálních služeb v havlíčkobrodské Charitě

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Ilustrační foto: archiv OCH HB)(Havlíčkobrodsko, Humpolecko) – Akce pro uživatele, ale také pro zájemce z řad široké veřejnosti. A na každý den várka nových, užitečných informací o dostupných sociálních službách v regionu. Oblastní charita Havlíčkův Brod se letos připojí k Týdnu sociálních služeb, který připadá na dny od 8. října. Zájemcům tak přiblíží část své práce v okrese Havlíčkův Brod a na Humpolecku, a to konkrétně v Charitním domově pro matky s dětmi, Centru osobní asistence, Nízkoprahovém klubu BAN!, Charitních pečovatelských službách, Astře – denním centru pro seniory, Domácí hospicové péči nebo ve Středisku charitní pomoci. Týden vyvrcholí v pátek 12. října, kdy se v Literárním klubu Městské knihovny Humpolec uskuteční prodejní výstava výrobků z charitních dílniček spojená s prezentací třinácti služeb havlíčkobrodské Charity působících právě v Humpolci.

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod

Více informací také zde.