Z domova

Charita vyhlásila sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii
6. května 2021 Tiskové zprávy

Charita vyhlásila sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii

Celý svět se znepokojením sleduje, jak se Indie vypořádává s následky pandemie covid-19. Tamní nemocnice se potýkají s nedostatkem kyslíku, lůžek a personálu, mnozí lidé umírají doma bez jakékoliv léčby. Diecézní charita Hradec Králové proto vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii, pro které indičtí partneři charitního projektu Adopce na dálku již operativně zřídili potřebná léčebná centra.

Biskupové vyzývají ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu
7. května 2021 Charita Česká republika

Biskupové vyzývají ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu

Čeští a moravští biskupové i letos vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Konat se bude v neděli 9. května, kdy si připomínáme Den modliteb za pronásledované křesťany. Kostelní sbírka se uskuteční 6. neděli velikonoční také v příštích letech.

Grafická vizualizace sociálních služeb pro lidi bez domova
6. května 2021 Oblastní charita Hradec Králové

Grafická vizualizace sociálních služeb pro lidi bez domova

Hradecká Oblastní charita  představuje novou grafickou vizualizací sociálních služeb pro lidi bez domova. Jedná se o nová loga služby Azylový dům, Denní centrum, Noclehárna, Sociální rehabilitace. Děkujeme za spolupráci grafickému studiu Marka Chaloupky.

Pro nás pacient nikdy nebude jen rodné číslo
4. května 2021 Oblastní charita Ústí nad Orlicí

Pro nás pacient nikdy nebude jen rodné číslo

Hana Ďuránová nastoupila jako zdravotní sestra do Oblastní charity v roce 1997. Posledních pět let je na pozici vedoucí sestry Domácí zdravotní péče v Letohradě.

Daránek dětem: Bezpečí pro ty nejmenší (příběh z hradeckého Domova pro matky s dětmi)
3. května 2021 Charita Česká republika

Kačence je sice teprve dvanáct, ale šrámů na duši už utržila bezpočet. Před otcem, hrubiánem, který všechny peníze na živobytí propil a prokouřil, nakonec musela s maminkou a třemi sourozenci utéct. Bezpečné útočiště našli v azylovém domě pro matky s dětmi v krajském městě. Kačenka mamince ze všech sil pomáhá, aby nebyla na čtyři děti sama. Je ale hodně citlivá a to, co má za sebou, ji pochopitelně poznamenalo.