Z domova

Poznejte svět indických dětí
11. března 2019 Z domova

Poznejte svět indických dětí

Putovní výstavu fotografií a příběhů chudých indických dětí, které vystudovaly díky pomoci dárců projektu Adopce na dálku, si můžete v dubnu prohlédnout v Letohradě a okolí. O životě dětí v Indii a o naději, kterou jim dává možnost se vzdělávat, se více dozvíte také na besedě s Mgr. Vojtou Homolkou v pondělí 29. dubna v hradeckém AC klubu. Přijďte se podívat!

Pomáhej pohybem
20. března 2019 Farní charita Rychnov nad Kněžnou

Pomáhej pohybem

Účastníme se projektu POMÁHEJ POHYBEM Nadace ČEZ za účelem nutné obnovy prádelny.  Mobilní aplikaci "Pomáhej pohybem“ lze stáhnout, aktivovat a prostřednictvím chůze, běhu, nebo třeba lyžování sbírat body pro projekt FCH RK "Pereme se za prádelnu".

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!
8. března 2019 Z domova

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Charitní ples pro pardubický domácí hospic vynesl přes 55 tisíc korun
5. března 2019 Z domova

Charitní ples pro pardubický domácí hospic vynesl přes 55 tisíc korun

V sobotu 2. března se pod záštitou vícehejtmana Pardubického kraje Romana Línka konal již 6. charitní ples, přátelská benefiční akce na podporu Domácí hospicové péče Oblastní charity Pardubice. Podpořit úsilí pardubické Charity a vyjádřit uznání jejím zaměstnancům přišla i senátorka Miluše Horská a poslanec Marek Výborný.

Diecézní charita Hradec Králové má novou ředitelku
4. března 2019 Z domova

Diecézní charita Hradec Králové má novou ředitelku

V pondělí 4. března 2019 byla uvedena do úřadu nová ředitelka Diecézní charity Hradec Králové Ing. Anna Maclová. "Vnímám to jako výzvu a ráda bych v nové službě zúročila své dosavadní zkušenosti, a to nejenom z vedení Oblastní charity Hradec Králové," uvedla Ing. Anna Maclová, která stála u zrodu téměř desítky služeb pro nemocné a potřebné, a také 7 let působila jako náměstkyně primátora města Hradce Králové.