Ze zahraničí

Za naše úspěchy vděčíme Vám
2. května 2019 Z domova

Za naše úspěchy vděčíme Vám

Stejnojmennou novou výstavu autentických příběhů z Indie si můžete od 3. do 29. května prohlédnout v prostorách kostela Božského Srdce Páně v Hradci Králové. Nenechte si ujít ani promítání fotek a videí z cesty do Indie s doprovodným programem pro celé rodiny, které proběhne v rámci tradiční Noci kostelů v pátek 24. května od 20:15 hod. V poutním areálu Hora Matky Boží v Králíkách bude od května do září k vidění také putovní výstava "Svět indických dětí". Obě akce jsou především poděkováním dárcům vzdělávacího projektu Adopce na dálku, kteří dávají chudým indickým dětem šanci na lepší budoucnost.

Zpráva o činnosti Adopce na dálku
23. dubna 2019 Adopce na dálku® Diecézní charita Hradec Králové

Zpráva o činnosti Adopce na dálku

Víte, co zaujalo nového prezidenta hradecké Diecézní charity, když poprvé vstoupil do kanceláře Adopce na dálku®? Kolika indickým dětem loni tento projekt pomohl? Kam putovala část peněz z Tříkrálové sbírky? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalších zajímavostí najdete ve Zprávě o činnosti za rok 2018.

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc
29. ledna 2019 Ze zahraničí

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc

Hlavním zahraničním projektem hradecké Diecézní charity je Adopce na dálku®. Jedná se o adresnou podporu konkrétních indických dětí z velmi chudých rodin. Loni dárci podpořili na cestě za vzděláním celkem 1803 dětí. Doporučený příspěvek na studium jednoho školáka je nyní 550 Kč měsíčně (6500 Kč ročně). Děti je možné podpořit i menšími jednorázovými či pravidelnými finančními dary.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty
30. srpna 2018 Kde sbírka pomáhá

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Školní autobus pro chudé indické děti ze vzdálených osad, který byl pořízen z části výtěžku Tříkrálové sbírky 2018 určeného na humanitární pomoc, už brázdí po indických cestách.