Ze zahraničí

Zdraví především: Dopisy musí počkat
6. dubna 2020 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Zdraví především: Dopisy musí počkat

Ke dni 2.4.2020 bylo pozastaveno rozesílání poštovních zásilek do určitých zemí postižených nákazou COVID-19. Bohužel se mezi tyto země řadí i Indie.

Koronavirus zasáhl i do života indických školáků
24. března 2020 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Koronavirus zasáhl i do života indických školáků

V Indii se odkládají závěrečné zkoušky, ruší se prázdninové tábory a komplikuje se psaní letních dopisů určených dárcům. Na neurčito se odsouvá také plánovaná cesta indických partnerů do ČR. Letošní oslava 20. výročí projektu Adopce na dálku® proběhne bez jejich účasti.

Osvěta a sdílení zkušeností v otázce migrace
3. února 2020 Z domova

Osvěta a sdílení zkušeností v otázce migrace

Diecézní katolická charita Hradec Králové se aktivně účastní mezinárodního projektu v rámci programu Erasmus+, jehož koordinátorem je Arcidiecézní charita Kolín nad Rýnem. Tento projekt se zaměřuje na budování sociální soudržnosti v souvislosti s migrací, a to zejména formou vzdělávání dospělých s cílem přijetí rozmanitosti a otevření příležitostí k integraci.

„Klimatičtí uprchlíci“ již nemají být vraceni zpět do zemí původu
27. ledna 2020 HUMANITÁRNÍ POMOC a ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE

„Klimatičtí uprchlíci“ již nemají být vraceni zpět do zemí původu

Organizace spojených národů uvádí zásadní milník v právní problematice globálního oteplování, kterým je zákaz navrácení „klimatických uprchlíků” do zemí původu. Ačkoliv její stanovisko není v současnosti právně vymahatelné, jeho základem jsou mezinárodní úmluvy, které jsou všechny členské státy povinné dodržovat.

Příběh nové kolegyně týmu Adopce na dálku
23. srpna 2019 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Příběh nové kolegyně týmu Adopce na dálku

V srpnu letošního roku nastoupila do týmu Adopce na dálku nová kolegyně a již s nadšením organizuje letní rozesílání dopisů dětí z Indie. Dárci mohou očekávat, že právě ona bude s nimi jednat o průběhu podpory dětí na základě zpráv z Indie. Poprosili jsme ji, aby se představila našim dárcům.