Ze zahraničí

Dobrý skutek pro indické děti v nouzi
30. listopadu 2020 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Dobrý skutek pro indické děti v nouzi

Indické děti potřebují Váš dobrý skutek. Zapojte se do naší výzvy a darujte dětem pod stromeček vzdělání a Vašim blízkým vánoční certifikát.

Vánoční výzva
18. listopadu 2020 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Vánoční výzva

Charita pomáhá obětem bojů z Náhorního Karabachu
30. října 2020 Charita Česká republika

Charita pomáhá obětem bojů z Náhorního Karabachu

Až 20 tisíc obyvatel Náhorního Karabachu muselo opustit své domovy kvůli probíhajícímu ozbrojenému konfliktu, který se rozhořel mezi Arménií a Ázerbájdžánem o nadvládu nad tímto územím. Charita Česká republika proto posílá na pomoc běžencům, kteří se uchýlili do Arménie, 5 tisíc eur (přes 130 tisíc Kč) ze svého krizového fondu. Peníze budou předány naší sesterské Charitě Arménie, která v oblasti poskytuje pomoc lidem v nouzi.

Charita pro Libanon: Opravy domů i dodávky potravin v Bejrútu
24. září 2020 Charita Česká republika

Charita pro Libanon: Opravy domů i dodávky potravin v Bejrútu

V srpnu otřásla ničivá exploze libanonským Bejrútem a zasáhla do životů stovek tisíc lidí. Charita Česká republika ihned poslala na pomoc přes 260 tisíc korun z krizového fondu a vyhlásila veřejnou sbírku, ve které se vybralo přes 2 miliony korun. Všem dárcům velmi děkujeme za rychlou pomoc obětem.

Začal projekt na pomoc obětem exploze v Bejrútu, na němž se podílí Charita Česká republika
3. září 2020 Charita Česká republika

Při srpnovém výbuchu v bejrútském přístavu zahynulo přes 180 lidí a téměř 6000 jich bylo zraněno. Humanitární organizace během několika týdnů připravily projekt na pomoc obětem. Podílejí se na něm i čeští dárci, kteří prostřednictvím Charity Česká republika věnovali téměř 2 miliony korun. Celkový rozpočet projektu činí 1,8 milionu eur.