Ze zahraničí

Projekt Univerzita pomáhá celé indické společnosti
5. března 2024 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Projekt Univerzita pomáhá celé indické společnosti

Diecézní charita Hradec Králové podpořila v akademickém roce 2022-23 díky Tříkrálové sbírce vzdělávání 42 indických vysokoškoláků. Největší zastoupení mají budoucí zdravotní sestry a porodní asistentky, studenti přírodních věd a technických oborů (budoucí inženýři a programátoři). Již během studia tito mladí lidé pomáhají šířit zdravotní osvětu na venkově, seznamují se s moderními technologiemi nebo se vzdělávají v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Dárce na mě nezapomněl
4. března 2024 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Dárce na mě nezapomněl

„Normálně by moje podpora skončila absolvováním 12. třídy. Stalo se však něco úplně jiného.“

Shiny chce léčit nemocné děti
23. ledna 2024 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Shiny chce léčit nemocné děti

"Jako malé mi maminka říkávala, že nesmím brečet, protože doktoři nebrečí."

Indické děti pro vás malují obrázky
14. prosince 2023 ADOPCE NA DÁLKU® DIECÉZNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Indické děti pro vás malují obrázky

Během naší návštěvy Indie v roce 2022 jsme měli možnost vidět výstavu obrázků, kterou připravily děti jako poděkování dárcům za podporu ve vzdělávání. To nás inspirovalo a na místě jsme se zeptali dětí, jestli se chtějí také zapojit do pomoci dalším dětem v nouzi. S nadšením souhlasily a my si do Česka přivezli krásné obrázky.

Caritas Internationalis vyzývá k okamžitému zastavení bojů ve Svaté zemi
24. listopadu 2023 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

Caritas Internationalis vyzývá k okamžitému zastavení bojů ve Svaté zemi

V reakci na neustávající konflikt mezi Hamásem a Izraelem a humanitární katastrofu v Pásmu Gazy vydala globální organizace Caritas Internationalis, které jsme také členem, prohlášení „Přišel čas na mír“. V něm vyzývá k okamžitému zastavení bojů ve Svaté zemi, dodržování mezinárodního humanitárního práva, propuštění rukojmích a bezodkladnému zajištění humanitární pomoci pro obyvatele Gazy.