Ze zahraničí

Charita pro Libanon: Opravy domů i dodávky potravin v Bejrútu
24. září 2020 Charita Česká republika

Charita pro Libanon: Opravy domů i dodávky potravin v Bejrútu

V srpnu otřásla ničivá exploze libanonským Bejrútem a zasáhla do životů stovek tisíc lidí. Charita Česká republika ihned poslala na pomoc přes 260 tisíc korun z krizového fondu a vyhlásila veřejnou sbírku, ve které se vybralo přes 2 miliony korun. Všem dárcům velmi děkujeme za rychlou pomoc obětem.

Začal projekt na pomoc obětem exploze v Bejrútu, na němž se podílí Charita Česká republika
3. září 2020 Charita Česká republika

Při srpnovém výbuchu v bejrútském přístavu zahynulo přes 180 lidí a téměř 6000 jich bylo zraněno. Humanitární organizace během několika týdnů připravily projekt na pomoc obětem. Podílejí se na něm i čeští dárci, kteří prostřednictvím Charity Česká republika věnovali téměř 2 miliony korun. Celkový rozpočet projektu činí 1,8 milionu eur.

Charita Česká republika už poslala do Bejrútu okamžitou pomoc
11. srpna 2020 Charita Česká republika

Charita Česká republika už poslala do Bejrútu okamžitou pomoc

Nedávná exploze v bejrútském přístavu způsobila obrovské škody, ovšem vzápětí vyvolala velkou vlnu solidarity na celém světě. Do pomoci jsme se okamžitě zapojili i my – a svými finančními dary na konto naší veřejné sbírky také desítky lidí z celé České republiky. Prvních 10 tisíc eur z krizového fondu Charity odešlo právě dnes. I s tímto obnosem už částka poskytnutá členskými organizacemi Caritas Internationalis ve prospěch Bejrútu přesáhla dnešním dnem 532 tisíc eur.

Charita pro Libanon
6. srpna 2020 Charita Česká republika

Charita pro Libanon

V reakci na výbuch, který v úterý 4. srpna otřásl libanonským Bejrútem a vyžádal si nejméně 135 obětí a tisíce zraněných, vyhlašuje Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc lidem postiženým katastrofou. Z krizového fondu jsme prozatím uvolnili částku 300 tisíc Kč na bezprostřední pomoc.

Charita pro Libanon: vyhlašujeme sbírku na pomoc Bejrútu
6. srpna 2020 Charita Česká republika

Charita pro Libanon: vyhlašujeme sbírku na pomoc Bejrútu

V reakci na výbuch, který v úterý 4. srpna otřásl libanonským Bejrútem a vyžádal si několik desítek mrtvých a tisíce zraněných, vyhlašuje Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc lidem postiženým katastrofou. Z krizového fondu jsme prozatím uvolnili částku 300 tisíc Kč na bezprostřední pomoc.