Děkujeme za Vaši štědrost!

Dobročinnou Tříkrálovou sbírku pořádá Charita ČR celostátně od roku 2001. Koledující skupinky tří králů můžete potkávat nejvíce kolem 6. ledna, jak putují dům od domu, přináší lidem radostné poselství Vánoc o narození Jezulátka a přitom prosí o dar na pomoc potřebným v nouzi.

Koledníci Charity vybírají finanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky s charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností – cukříky a kalendáříky. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem.

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Z darovaných peněz tedy zůstává 65 % místní Charitě, 15 % využije na své projekty diecézní Charita, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a zákonných 5 % na režii sbírky.

Tříkrálová sbírka je také největší sbírkovou a dobrovolnickou akcí v ČR. Více o sbírce a tradici koledování na www.trikralovasbirka.cz.

Tříkrálová sbírka 2019 - Děkujeme!

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní charitní Tříkrálová sbírka, která v královéhradecké diecézi vynesla rekordních celkem 18,4 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionech, kde byly příspěvky vykoledovány. Část výtěžku sbírky bude věnována na humanitární pomoc do zahraničí.

Kde sbírka pomůže

Například na Hradecku z výnosu sbírky podpoří domácí hospicovou péči o nevyléčitelně nemocné, na Pardubicku služby pro rodiny s dětmi a pro pěstouny. Trutnovská Charita z vybraných peněz zakoupí dávkovače léků pro zdravotní službu a domácí hospicovou péči. Na Jičínsku z tříkrálových darů podpoří dobrovolnické programy na pomoc dětem, rodinám, seniorům a lidem s handicapem. V Dobrušce a okolí lidé přispívali na službu osobní asistence pro lidi se zdravotním postižením. Na Poličsku použijí vykoledované peníze na rekonstrukci domu pro sociálně terapeutické dílny na pomoc handicapovaným a pro sociální rehabilitaci.

Naše Charity věnují část výtěžku také na humanitární projekty v Indii, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové, konkrétně na kvalifikační kurzy pro mladé lidi bez vyučení a dětské večerní vzdělávání v oblasti Bangalore, dále také na podporu projektu Univerzita v oblasti Belgaum. Přehled všech záměrů naleznete zde.

Podrobné výsledky sbírky najdete zde. Prohlédněte si fotografie a videa z koledování v naší fotogalerii a na facebooku.

Více informací se dočtete také v našich aktualitách.

V roce 2018 vynesla Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi rekordních více než 17,5 milionů korun, které již pomáhají v desítkách charitních zařízení a službách pro nemocné, seniory, handicapované, rodiny s dětmi a lidi v tísni v našich regionech i v zahraničí. Více v menu Kde sbírka pomáhá a Tříkrálové příběhy

Do sbírky lze přispět i dárcovskou SMS po celý rok ve tvaru: DMS KOLEDA 30, 60 nebo 90 na číslo 87 777 (cena jedné SMS je 30, 60 a 90 Kč) anebo odesláním finančního daru na účet: 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777.

Děkujeme také všem, kteří zaslali dárcovskou SMS v průběhu celostátního Tříkrálového koncertu, jenž odvysílala Česká televize v neděli 6. ledna 2019. Více na www.trikralovasbirka.cz a na facebooku.

Hlavní partner: T-Mobile. Partner: Nadace České spořitelny. Hlavní mediální partner: Česká televize a Český rozhlas.

KAŽDÁ KORUNA POMÁHÁ. DĚKUJEME VÁM!