Naše dobrovolnické programy

Dobrovolnické centrum působí od roku 2009 se záměrem šířit myšlenku dobrovolnictví ve společnosti. Nabízíme tři akreditované dobrovolnické programy, v nichž desítky našich dobrovolníků pomáhají klientům v projektech Diecézní charity a v dalších organizacích v Hradci Králové a okolí. Můžete si vybrat z aktivit zaměřených na pomoc různým cílovým skupinám a přizpůsobit dobrovolnické zapojení svým zájmům, představám a možnostem.

Dobrovolnický program Rafael na pomoc cizincům. Foto: Lubomír Kotek

Nabízíme tyto dobrovolnické aktivity

DOFEDofE - Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (The Duke of Edinburgh's International Award) - od roku 2023 jsme zapojeni do mezinárodní vzdělávacího programu pod záštitou britské královské rodiny, který motivuje k osobnímu rozvoji mladé lidi od 14 do 24 let.

Jak se stát dobrovolníkem?

• S jakými lidmi chcete pracovat? Co si chcete vyzkoušet? Co Vás baví? – Rozmyslete si, jaký dobrovolnický program Vás zajímá a do jakých aktivit se chcete zapojit
  • Kolik máte na dobrovolnictví času? - Aby bylo dobrovolnictví užitečné, mělo by trvat alespoň půl roku a být pravidelné (nejčastěji 1-2 hodiny týdně).
  • Vyplňte Dotazník pro zájemce o dobrovolnictví, nebo kontaktujte koordinátorky dobrovolníků – my se Vám ozveme, pozveme Vás na schůzku a podrobně představíme všechny dobrovolnické možnosti.
  • Dobrovolník uzavírá Smlouvu o dobrovolnické službě (podle zákona o dobrovolnictví), která mu zajišťuje proškolení, pojištění a naopak jej zavazuje k mlčenlivosti o osobních údajích klientů.

Co musí dobrovolník splňovat?

• věk 18 let, nebo 15 let se souhlasem rodičů
  • trestní bezúhonnost
  • respekt ke klientům, s nimiž pracuje
  • ochotu pomáhat bez finanční odměny

Naše projekty dobrovolnictví podpořily

DofE - Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (The Duke of Edinburgh's International Award) - od roku 2023 jsme zapojeni do mezinárodní vzdělávacího programu pod záštitou britské královské rodiny, který motivuje k osobnímu rozvoji mladé lidi ve věku od 14 do 24 let.

DOFE

V roce 2021 Královéhradecký kraj podpořil projekt – Podpora dobrovolnictví v období pandemie č. 21RGI01-0104.

logo_kraj_2

ESF - OPLZZ a státní rozpočet ČR I MV ČR I MŠMT ČR I Královéhradecký kraj I Fond pomoci Siemens ČR I Nadace OKD I Tříkrálová sbírka

MV ČR     MŠMT ČR     Královéhradecký kraj     Fond pomoci Siemens ČR

ESF - OPLZZ a státní rozpočet ČR     Nadace OKDCharita