Dlouhodobá podpora
Jednorázová podpora

ARCHIV

V archivu najdete všechny aktuality, akce a galerie v časové ose.
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Každý krok pomáhá - choďte a pomáhejte

Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. Proto se v OZP rozhodli, že snahu o zdravý životní styl podpoří. Choďte a podpořte Domácí hospicovou péči Hradec Králové.DHP navrh loga

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Každý den věnovaný sociální práci. To bude Týden sociálních služeb v havlíčkobrodské Charitě

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Ilustrační foto: archiv OCH HB)(Havlíčkobrodsko, Humpolecko) – Akce pro uživatele, ale také pro zájemce z řad široké veřejnosti. A na každý den várka nových, užitečných informací o dostupných sociálních službách v regionu. Oblastní charita Havlíčkův Brod se letos připojí k Týdnu sociálních služeb, který připadá na dny od 8. října. Zájemcům tak přiblíží část své práce v okrese Havlíčkův Brod a na Humpolecku, a to konkrétně v Charitním domově pro matky s dětmi, Centru osobní asistence, Nízkoprahovém klubu BAN!, Charitních pečovatelských službách, Astře – denním centru pro seniory, Domácí hospicové péči nebo ve Středisku charitní pomoci. Týden vyvrcholí v pátek 12. října, kdy se v Literárním klubu Městské knihovny Humpolec uskuteční prodejní výstava výrobků z charitních dílniček spojená s prezentací třinácti služeb havlíčkobrodské Charity působících právě v Humpolci.

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Benefiční koncert Evy Henychové a Slávka Klecandra pro domácí hospic

Příjemné, milé, srdečné hudební  setkání s Evou a Slávkem se uskutečnilo v AC klubu v Hradci Králové. Výtěžek je 7 490 Kč.

Den charity 2018 opět ve společnosti dětí

Oblastní charita Hradec Králové oslavila Den charity slavnostním zahájením výstavy obrázků a vyhlášením výsledků výtvarné soutěže dětských prací na téma „Pomáhat je radost“

Hradecký deník aktuálně o výstavbě hospice pro krajské město

"Hradec Králové je o krok blíže hospicu", je titulek článku, v němž Hradecký deník dne 26. 9. 2018 informuje o projektu výstavby hospicu pro krajské město, který připravuje Charita: "Domácí hospicová péče v Hradci sice je, ale s druhou alternativou je to horší – lůžkový hospic chybí. I to by se však v blízké budoucnosti mělo změnit. »Jsme těsně před podpisem smlouvy na pozemek pro tuto stavbu,« nechal se slyšet ředitel hradecké diecézní Charity Jiří Stejskal a dodal, že zázemí pro tuto službu by mělo vyrůst na pozemku u Stěžer, který charitě převede Královéhradecký kraj." Celý článek si můžete přečíst zde.

Výtěžek Běhu pro hospic již překročil 100 tisíc korun

5. ročníku benefičního běhu pro Hospic Anežky České, který v sobotu 22. září uspořádala Oblastní charita v Červeném Kostelci, se zúčastnilo rekordních více než 600 závodníků z řad dospělých i dětí. Hostem a hvězdou byl letos olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda. Z výtěžku akce bude dofinancován nákup přenosného ultrazvuku pro Hospic Anežky České a Mobilní hospic.

Ceny sociálních služeb KHK uděleny

Každoročně se v rámci oslav Dne seniorů koná na PIvovarském náměstí v HK slavnostní vyhlášení Ceny sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Hradecká Oblastní charita nominovala své " koně" ve třech kategoriích.

Hradec Králové očima ukrajinských malířů

Zajímá vás, jak vidí naše krajské město a jeho zákoutí malíři z Ukrajiny? Pak se vydejte do hradecké Restaurace Hnízdo snů na výstavu jejich čerstvě namalovaných obrazů, která byla 11. září zahájena vernisáží a potrvá až do půlky října. Nenechte si ujít také další akce Dnů ukrajinské kultury v Hradci - sobotní koncert a setkání s literaturou v příštím týdnu.

Více informací také zde.