Jednorázová podpora
Dlouhodobá podpora

ARCHIV

V archivu najdete všechny aktuality, akce a galerie v časové ose.
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pardubice: Lístky na 6. charitní ples v předprodeji

Oblastní charita Pardubice 2. března od 19 hodin ve Skautském centru Vinice pořádá ples, jehož výtěžek podpoří služby Domácí hospicové péče.

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě

Péče o ty, kteří pomoc potřebují, je v Oblastní charitě Hradec Králové nepřetržitý, nekonečný proces. Odborníci v sociální oblasti i odborný zdravotnický personál v jednotlivých zařízeních hradecké Oblastní charity jsou v denním kontaktu s lidmi, co péči a pomoc hledají.

Děkujeme za podporu služby Azylový dům pro matky s dětmi

Od 1. 1. 2016 do 30. 6.2019 je služba azylový dům poskytovaná v Domově pro matky s dětmi  podporovaná v rámci projektu „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV“,  z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost.

Trestní oznámení - jak jej podat. I to řeší v Poradně pro lidi v tísni

Před rokem byla ve svých 16 letech byla poprvé znásilněna svým strýcem. Od té doby se to ještě několikrát opakovalo. "Již nechci trpět, strašně mi to ubližuje. Rozhodla jsem podat trestní oznámení, ale nevím jak postupovat a neznám svoje práva" napsala  mladá žena do Poradny pro lidi v tísni.plt

Rozloučení a poděkování ředitele Diecézní charity Hradec Králové

S poděkováním všem, kteří se podíleli na obnovení charity v hradecké diecézi, a také s přáním, aby charita dál rostla a byla výkladní skříní církve, se po 26 letech loučí Jiří Stejskal, který vedl Diecézní charitu Hradec Králové téměř od samého začátku. Významně se zasloužil o rozvoj i profesionalizaci sítě charit u nás a také humanitárních projektů v zahraničí, zejména v chudých oblastech Indie. Za obětavou službu církvi a papeži byl oceněn vyznamenáním „Pro Ecclesia et Pontifice“ (2003). Je též držitelem titulu „Rytíř Řádu svatého papeže Silvestra“ za příkladnou službu v čele Diecézní charity (2009) a „Pamětní medaile sv. Anežky České“ (2011).

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Pomáhat potřebným lidi spojuje, ukázala i devatenáctá Tříkrálová sbírka

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka, která v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 18,4 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionech, kde byly příspěvky vykoledovány. Děkujeme všem štědrým dárcům za solidaritu. Díky také všem koledníkům a dobrovolníkům za pomoc.

Adopce na dálku v roce 2018

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.

Tříkrálovou sbírku podpořila i německá farnost v Praze

Do Tříkrálové sbírky se zapojují rovněž cizinci a spoluobčané, jejichž mateřským jazykem není čeština. Tradičně se této akce účastní členové Německé římskokatolické farnosti v Praze, kteří podobnou sbírku znají z domova. „Sternsinger-Sammlung má v Německu a v Rakousku dlouholetou tradici, ještě delší než v České reopublice,“ říká P. Martin Leitgöb, duchovní z pražského kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce, kde se němečtí katolíci scházejí každou neděli k bohoslužbám.

Více informací také zde.