Den Charity 2021

10. 9. 2021, 09:44 - 30. 10. 2021, 09:44 Královéhradecká diecéze Ostatní, Den otevřených dveří, Akce pro veřejnost, Výstava

Je tu podzim a s ním i tradiční celostátní kampaň DEN CHARITY! Akci pořádá Charita Česká republika u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly (27. 9.), zakladatele a patrona moderní charitní práce. V našich regionech pro vás Charity také připravily různé akce pro malé i velké – pěší a cyklistickou pouť, dny otevřených dveří, výstavy, besedy i další zajímavý program. Přijďte se podívat!

Hradec Králové: VÝSTAVA VÝTVARNÝCH PRACÍ DĚTÍ, od 20. 9. do 3. 10. v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Srdečně vás zveme na tradiční výstavu obrázků, které tentokrát děti namalovaly na téma Přátelství a Příroda.

Tradiční Výstavu výtvarných prací dětí si mohou lidé prohlédnout v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje až do 3. října. Tentokrát děti z více než desítky škol namalovaly až 120 obrázků na téma „Přátelství a příroda“. Význam vzájemného přátelství a porozumění mezi lidmi zdůrazňoval také arcibiskup Karel Otčenášek, jehož významná životní výročí si loni a letos připomínáme. Více na www.charitahk.cz.

Holice: Den otevřených dveří v RVC Holoubek, v pondělí 27. 9., Dudychova 782. Můžete si prohlédnout prostory centra a také navštívit pravidelné programy pro rodiče s dětmi.

Rodinné a vzdělávácí centrum Holoubek v Holicích provozuje Oblastní charita Pardubice. Více na www.pardubice.charita.cz.

Hronov, Hořice, Jičín, Nové Město nad Metují a Nový Bydžov: PUTOVNÍ VÝSTAVA PŘÍBĚHŮ Z INDIE, září a říjen. Poznejte příběhy indických dětí zapojených do projektu Adopce na dálku hradecké Diecézní charity, kterým dárci pomáhají na jejich cestě ke vzdělání.

Výstava „Za naše úspěchy vděčíme Vám I.“

1. Hronov – venkovní výstava naproti Jiráskovu divadlu (září)
  2. Hořice – děkanský kostel Narození Panny Marie (září)
  3. Nový Bydžov - Městská knihovna (říjen - listopad)

Výstava „Za naše úspěchy vděčíme Vám II.“

1. Jičín – Biograf Český ráj (od pol. září do konce října)
  2. Nové Město n. Met. - venkovní výstava u kostela Nejsvětější Trojice (říjen – listopad)

Více o Adopci na dálku a výstavě na www.adopce.hk.caritas.cz.

Chrudim: DEN CHARITYv pondělí 27. 9. od 8:30 do 12:00, Resselovo náměstí - akce pro školky a veřejnost.

Přehlídka a možnost vyzkoušení kompenzačních pomůcek, program pro děti. Více na www.chrudim.charita.cz.

Kutná Hora: DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CENTRA PŘÍSTAV, v pondělí 20. 9. od 9:00 do 17:00, v úterý 21. a ve středu 22. 9. od 9:00 do 15:00, Jiřího z Poděbrad 289. Přijďte se podívat! Seznámíte se službami centra, můžete si prohlédnout jeho prostory, výstavu výrobků klientů a fotografie z rekonstrukce historické budovy.

Co vás čeká? Představíme vám služby Centra Přístav - sociální rehabilitaci, sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, sociálně terapeutické dílny. Dále možnost prohlídky prostor včetně cvičné kuchyně a tvůrčích dílen. Prodejní výstava výrobků klientů centra. Ukázky fotografií budovy před, během a po rekonstrukci, při které se podařilo odkrýt historické konstrukce a citlivě je zrestaurovat.

Komentované prohlídky vždy v 10:00 a 13:00. Více na www.kh.charita.cz.

Lanškroun: Výstava fotografií Petra Macla „HOSTÉ NA ZEMI“, 15. - 30. 9., Městská knihovna. Srdečně vás zveme také na vernisáž výstavy s přednáškou ve středu 15. 9. od 17:00.

Akci pořádá Oblastní charita Ústí nad Orlicí. Více na www.uo.charita.cz.

Lanškroun: Den otevřených dveří v Centru sociálních služeb, ve středu 6. 10. od 13 do 18 hod., Havlíčkova 1129. Přijďte si prohlédnout prostory a seznamte se s našimi službami Nízkoprahového denního centra, Sociální rehabilitace, Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi, Občanské poradny a Půjčovny kompenzačních pomůcek.

Centrum sociálních služeb v Lanškrouně provozuje Oblastní charita Ústí nad Orlicí. Více na www.uo.charita.cz.

Luže: POUŤ LIDÍ DOBRÉ VŮLE, v sobotu 2. 10., poutní chrám Panny Marie Pomocné na Chlumku v Luži. Charity Pardubice, Chrudim a Nové Hrady u Skutče vás zvou na již 3. společnou pěší a cyklistickou Pouť lidí dobré vůle za umírající, nemocné a trpící do Luže. Mši svatou v 15 hod. celebruje generální vikář Mons. Jan Paseka.

Můžete se těšit na společné posezení, koncert pěveckého sboru Salvátor pod vedením Tomáše Židka, přednášku o poutním místě a program pro děti. Mše svatá poběží také živě na YouTube. Pro zájemce bude vypraven i bus z Pardubic a Chrudimi.

Více informací a registrace na www.pardubice.charita.cz, www.chrudim.charita.cz, www.novehrady.charita.cz nebo na tel. 733 161 618 a emailu dobrovolnik@charitapardubice.cz.

Luže: Den Charity a bazárek v Rodinném centru DaR, v úterý 28. 9. od 15:00 do 17:00, Žižkova 148. Akce pro děti, rodiče i prarodiče, při kterých se hravou formou seznámíte s pomocí Charity, a také bazárek dětského oblečení, to vše pro vás připravujeme. Těšíme se na vaši návštěvu!

Rodinné centru DaR v Luži provozuje Oblastní charita Pardubice. Více na www.pardubice.charita.cz.

Mikulovice: Den otevřených dveří v Červánkách, ve středu 29. 9. od 16:00 do 18:00, Devotyho 1. Přijďte si prohlédnout prostory Ambulantních odlehčovacích služeb Červánky, kde pomáhají rodinám pečujcím o seniory a blízké se zdravotním postižením.

Ambulantní odlehčovací služby Červánky v Mikulovicích poskytuje Oblastní charita Pardubice. Více na www.pardubice.charita.cz.

Rychnov nad Kněžnou: Den charity, v pátek 10. 9. od 9 hod., Stacionář sv. Františka (Palackého 111). Farní charita pro vás připravila komentované prohlídky stacionáře, jarmark výrobků klientů, soutěže pro děti na zahradě, občerstvení a další program až do pozdního odpoledne – ukázka canisterapie, přednáška, živá hudba.

Komentované prohlídky každou celou hodinu. Více na www.rychnov.charita.cz.

Oslavte s námi Den Charity 2021!

Charity ve Dvoře Králové nad Labem, Poličce nebo Dolním Újezdě pořádají ke Dni Charity akce pro své zaměstnance a dobrovolníky.

Všechny akce se uskuteční v souladu s aktuálními protiepidemickými opatřeními.