Začněte nový rok dobrým skutkem!
20. prosince 2019 Z domova

Začněte nový rok dobrým skutkem!

Začátkem ledna už podvacáté zaplaví ulice našich měst a obcí tříkráloví koledníci, aby lidem přinesli radostnou zprávu o příchodu malého Ježíška na svět. Až u vás zazvoní, popřejí vám vše dobré v novém roce a napíší na dveře požehnání K + M + B 2020, prosím přispějte jim také do kasičky na pomoc nemocným a potřebným. Děkujeme Vám!

Nenechte si ujít doprovodné akce

Dobročinná Tříkrálová sbírka, kterou každoročně pořádá Charita ČR, slaví kulaté 20. narozeniny. V Hradci Králové požehná třem králům generální vikář Mons. Jan Paseka v úterý 7. ledna 2020 v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích slavnostně zahájí sbírku v pondělí 6. ledna v 9:30 hod. na Pernštýnském náměstí. Koledníkům dá požehnání pomocný biskup Josef Kajnek a u betlému zazpívají Bonifantes s Adélou Krátkou. Před zahájením projedou centrem města tři králové na koních z farmy Apolenka.

Charity pro vás připravily i spoustu dalších doprovodných akcí, často ve spolupráci s farností - tříkrálové koncerty a průvody, živé betlémy nebo další zajímavé akce pro koledníky za odměnu. Charita ČR připravuje k 20. výročí také tříkrálovou fotosoutěž pro koledníky na sociálních sítích. Tipy na akce najdete zde.

Kde sbírka pomůže

Výtěžek Tříkrálové sbírky pomůže nemocným a potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky bude věnována na humanitární pomoc do zahraničí.

Například na Hradecku a Pardubicku z výtěžku sbírky podpoří hospicovou péči o nevyléčitelně nemocné. Ve Dvoře Králové nad Labem a okolí budou lidé přispívat na centrum Klubko, které pomáhá pěstounským rodinám. Oblastní charita Červený Kostelec z vybraných peněz vymění stará okna v Domově sv. Josefa pro nemocné s roztroušenou sklerózou v Žirči. Na Kutnohorsku z tříkrálových darů podpoří dobrovolnické programy v nemocnicích a sociálních zařízeních. Na Ústeckoorlicku a Chrudimsku použijí vykoledované peníze na podporu charitní pečovatelské služby. Oblastní charita Nové Hrady z výtěžku sbírky rozšíří Dům sv. Josefa v Chotovicích, kde pomáhají handicapovaným, seniorům a rodinám s dětmi.

Naše Charity věnují část výtěžku také na humanitární projekty v Indii, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové, konkrétně na kvalifikační kurzy pro mladé lidi bez vyučení a dětské večerní vzdělávání v oblasti Bangalore, dále také na podporu projektu Univerzita v oblasti Belgaum. Přehled všech záměrů naleznete zde.

V roce 2019 vynesla Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi rekordních více než 18,4 milionů korun českých. Darované peníze již pomáhají v desítkách charitních zařízení a službách pro nemocné, seniory, handicapované, rodiny s dětmi a lidi v tísni v našich regionech i v zahraničí. Více v menu Kde sbírka pomáhá

Více informací se dočtete také v našich aktualitách.

Každá koruna pomáhá. Děkujeme!

Do sbírky lze přispět i dárcovskou SMS ve tvaru: DMS KOLEDA 30, 60 nebo 90 na číslo 87 777 (cena jedné SMS je 30, 60 a 90 Kč) anebo odesláním finančního daru na účet: 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777.

Pomůžete i sledováním TŘÍKRÁLOVÉHO KONCERTU v neděli 5. 1. od 18 hod. na ČT 1. Vystoupí: Lake Malawi, Sebastian, Marta Jandová, VUS Ondráš nebo Markéta Konvičková. Moderují: Martina Kociánová a Jan Čenský.

Hlavní partner: T-Mobile. Partner: Nadace České spořitelny. Hlavní mediální partner: Česká televize a Český rozhlas.

Více na www.trikralovasbirka.cz. Sledujte také tříkrálový Facebook a nově i Instagram.